Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. Január 25. 09:03, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Veszprém Megyei Főügyészség

Gyermekfelügyelőt bántalmazott a lakásotthonban élő vádlott

Gyermekfelügyelőt bántalmazott a lakásotthonban élő vádlott

Az volt a bűne, hogy rászólt a viselkedése miatt.

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség azzal a fiatalkorúval szemben, aki egy gyermekfelügyelőt bántalmazott csak azért, mert az rászólt a viselkedése miatt.

A bűncselekmény elkövetésekor 16 éves, lakásotthonban élő fiú 2019. február 24-én este, a vacsora végeztével összetűzésbe került a gyermekekre felügyelő nővel, miután az a magatartása miatt figyelmeztette. A fiatalkorú ököllel mellkason ütötte, majd két kézzel mellkason lökte a sértettet, aki emiatt egyensúlyát vesztve hátralépett, az egylépcsőnyi szintkülönbség miatt megbotolva pedig a hátára esett. Az ütés és az emiatti esés következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló zúzódásos sérüléseket szenvedett, amely miatt magánindítvánnyal élt.

Az ügyészség a fiatalkorúval szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt a bűncselekmény elbírálására illetékes Pápai Járásbíróságnak, egyidejűleg indítványozta a fiatal pártfogó felügyeletének megállapítását is azzal, hogy havonta jelentkezzen beszámolóval a pártfogó felügyelőjénél.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.