Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Augusztus 04. 15:47, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Gyermekétkeztetés Pápán: Panaszkodnak az ételek minőségére

Gyermekétkeztetés Pápán: Panaszkodnak az ételek minőségére

2021. márciusától a győri székhelyű Eatrend Arrabona Zrt. látja el étellel a pápai óvodás és iskolás gyermekeket, ám sokan elégedetlenek az általuk nyújtott szolgáltatással.

Mint ismeretes, korábban részben intézményi keretek között, részben pedig vállalkozásnak kiszervezve oldották meg a gyermekek napközbeni étkeztetését Pápán, aztán hosszas előkészítés után közbeszerzési eljáráson választották ki azt a céget, amely tavaly márciustól végzi a gyermekek étkeztetését a városban. Akkor dr. Áldozó Tamás polgármester más városokból érkező pozitív tapasztalatokról beszélt és abban bízott, hogy itt is hasonló eredménye lesz az Eatrenddel közös együttműködésnek.

A közelmúltban a "Pápán Hallottam" Facebook csoportban jelentős kommentáradat érkezett a témában és több tucatnyian adtak hangot elégedetlenségüknek. A hozzászólásokból kiderült, hogy többen jelezték már a cégnek a minőségi aggályokat, volt, hogy egy teljes osztály tett panaszt, ám nem tapasztaltak azóta sem pozitív változásokat. Többen íztelennek, hiányosnak, vagy egyenesen gusztustalannak nevezték a gyermekeknek adott ételt. Egyes hozzászólók arról számoltak be, hogy lemondták az előfizetést, inkább alternatív módon oldják meg a gyermek napközbeni étkezését. Volt, aki felvetette, hogy esetleg a gyermekek válogatósak, egy hozzászóló azonban erre saját idős szüleit hozta fel példaként, akik szintén a szóban forgó cégtől rendelték meg az ebédet, ám nekik sem voltak jó tapasztalataik.

A témában megkerestük dr. Áldozó Tamás polgármestert, aki elmondta, az önkormányzathoz nem érkezett panasz az ételek minőségét illetően, sőt, közvetlen kollégái is étkeznek a szóban forgó cégnél és ők sem tapasztalták az említett hiányosságokat. Mint mondta, nem könnyű pontos képet kapni, mivel központilag szabályozva van például az ételek sótartalma, így azok íze már csak ezért sem lehet intenzív, illetve a gyermekek egyébként is hajlamosak arra, hogy válogassanak az ételek között, továbbá ez ízlés kérdése, ebben pedig nagyon nehéz igazságot tenni. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy komolyan veszik a szülők panaszát. Mindenkit arra kért, hogy ha hiányosságokat tapasztalnak, akkor keressék fel az önkormányzatot a hivatalos csatornákon keresztül. Dr. Áldozó Tamás ígéretet tett arra, hogy amennyiben releváns kifogásokat tapasztalnak, képviselni fogják azokat az Eatrend felé.

A polgármester ugyanakkor elmondta, hogy a cég minden önkormányzat által támasztott feltételt teljesített, jelentős beruházásokat hajtott végre és folyamatos belső ellenőrzéseket is tart annak érdekében, hogy minél jobb minőségű étellel tudjon szolgálni, amelynek egyébként - profitorientált cég lévén – ez is a nyilván való érdeke, hogy minél többen rendeljenek ételt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 18:27, péntek | Helyi

Itt van a Játékfesztivál szombati fellépője

Lovasi András és Leskovics Gábor közös zenekara ad koncertet a pápai Fő téren!

2024. Április 19. 14:46, péntek | Helyi

Pápán lép fel Miller Zoltán

Miller Zoltán: Az igazi sikert az jelenti, ha képesek vagyunk értékelni mindazt, amit elérünk

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.