Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. December 08. 10:46, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Gyalogátkelőhelyen ütöttek el egy idős nőt a Somlai úton

Gyalogátkelőhelyen ütöttek el egy idős nőt a Somlai úton

A Batthyány és a Somlai út kereszteződésében történ a baleset pénteken, melyben egy személy megsérült.

A két utca csomópontjában egyébként - a közlekedés-biztonság fokozása érdekében - egy másik gyalogátkelőhely építése kezdődött meg, a Batthyány utcán, a Sárkány utca irányában, mely már régi vágya volt az arra közlekedőknek.

A két forgalmas utca találkozása a Somlai út kanyarulatában is van, ezért nehezen belátható. Korábban felmerült egy körforgalom építésének a terve is, ám ehhez lakóházak bontására lenne szükség. - Szakértői számítások alapján világossá vált, hogy mivel a Somlai út a 832. számú országos közút része, nagyobb méretű körforgalom építését írja elő a szabályozás, akkorát, amekkora csak 2-3 lakóépület lebontása esetén férne el. A jelzőlámpás irányítás tervét szintén elvetették, mivel az szakértői vélemények szerint nem javítana, inkább rontana a helyzeten - mondta el korábban Unger Tamás alpolgármester annak kapcsán, hogy egyes napszakokban torlódás is ki szokott alakulni a kereszteződésben.

Amíg sikerül megoldást találni a problémára, figyelmesen vezessünk az érintett kereszteződésben is, hiszen a balesetek legnagyobb része figyelmetlenség miatt következik be.

Fotó: archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.