Városlista
2020. június 1, hétfő - Tünde

Hírek

2019. Szeptember 20. 08:00, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápa-ma.hu

Gurmai Zita Pápán: Vissza kell foglalni hazánkat a Fidesztől

Gurmai Zita Pápán: Vissza kell foglalni hazánkat a Fidesztől

Csütörtökön délben tartott utcafórumot a pápai Kossuth utcán az ellenzéki összefogás, melynek vendége Gurmai Zita országgyűlési képviselő, MSZP-s frakcióvezető-helyettes volt.

A képviselő örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy Pápán is sikerült összefogni az ellenzék pártjait, melyek egy jelölt, Grőber Attila mögé álltak be.- 2010 óta a Fidesz hét választást nyert, ebből hatot mi, az ellenzéki pártok hoztunk össze, a mi önzésünk és egyéni ambícióink is kellettek ahhoz, hogy a Fidesz nyerjen, az országgyűlési választásokon kétharmaddal, a többin pedig meggyőző fölénnyel. Mi, szocialisták azt gondoljuk, hogy kevésbé vagyunk ludasok ebben, de ez keveseket vigasztal. 2014 óta következetesen valljuk, hogy az illiberális autokrata rezsimet építő Fidesszel szemben csakis egy teljes ellenzéki összefogás lehet sikeres, s ezért is köszönöm Grőber Attilának, aki vállalta az újabb megmérettetést a hat párti együttműködésben. Grőber Attila egy új kiegyezést szeretne itt. Egymás mellett tudjunk élni, beszélgetni, együttműködni - emelte ki Gurmai Zita hozzátéve,Orbán Viktor rendszere volt az, ami kiépítette az összefogás kényszerét, de azt is hangsúlyozta, sértődésből nem épülhet ország, nem épület politika.

-Mi, szocialisták túl vagyunk a sértődésen, örömmel látom, hogy az ellenzéki partnereink pedig túl vannak a felesleges sértegetéseken - fogalmazott az országgyűlési képviselő.

A politikus szerint Magyarország ma nem szabad ország és a legsürgetőbb politikai parancs ma Magyarországon, leváltani Orbán Viktort és helytartóit, visszafoglalni hazánkat a Fidesztől és annak zsarnoki vezetőitől. Azt kérte a jelenlévőktől, támogassák a megyei listát és Grőber Attilát.

Az ellenzéki Hatpárti Választási Együttműködés polgármesterjelöltje a sajtótájékoztatón elmondta, lassan 30 éve él Pápán, s nem mondott olyat a kampánya során, ami nem az elmúlt 54 évéből következik. - Az én programomnak vannak elvei és programelemei. Az elvek legfontosabbika, hogy új kiegyezést szeretnék, ahol mi, pápaiak tiszteljük egymást, függetlenül attól, hogy ki milyen politikai állásponton van. A tisztelet fontos, hiszen nem lehet a várost úgy szeretni, ha nem szeretjük a városban élőket. A város nemcsak utcákból és terekből áll, hanem lelkekből. Fontos, hogy én egy generációkon átívelő programot szeretnék, ami érinti a jövő nemzedékét, a fiatalokat és az időseket egyaránt. Több generáció együttélését szeretném harmonizálni, s olyan Pápát szeretnék, ahol a polgármester nemcsak épületekben gondolkodik, hanem szemléletformáló programokban is. Ezért hirdettem meg a Jövő nemzedékéért programot, a Pápa, a zöldváros programot, a Gondoskodó város programot, a jövőben meghirdetem az Egészséges társadalom programot, a Fiatalok városa programot és az Élhetőbb, jobban szervezett város programot. Kérek mindenkit, hogy ezeket a programokat ne csak elolvassa, hanem egészítse ki, tegyen hozzá a saját tudásából. Polgármesterré választásomkor éppen ezért több tanácsadó testületet fogok felállítani, akik segítik a munkámat - jelentette ki Grőber Attila.

Fotó: Pápa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 31. 18:46, vasárnap | Helyi

Ma is történt több baleset a 83-ason

Péntek után vasárnap is két autóbaleset történt a 83-as főút Pápa és Győr közötti szakaszán.

2020. Május 31. 07:29, vasárnap | Helyi

Kiskocsit lopott a fiú, a rendőrök elfogták

A pápai rendőrök a bejelentést követő fél órán belül azonosították a 15 éves lovászpatonai fiatalt.

2020. Május 29. 16:25, péntek | Helyi

Súlyos baleset a 83-ason! 5 sérült, köztük egy 3 éves gyermek!

Személygépkocsi és teherautó ütközött a 83-as számú főút 59-es kilométerszelvényében, Győrszemere térségében.

2020. Május 29. 16:00, péntek | Helyi

Olvasónknak is volt egy balesete a 83-ason

Néhány órával a Győrszemerénél történt ütközést követően olvasónk is szerencsétlenül járt a 83-as úton.