Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Augusztus 12. 13:04, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Grőber Attilát jelöli az MSZP és az Együtt polgármesternek

Grőber Attilát jelöli az MSZP és az Együtt polgármesternek

Bejelentették Áldozó Tamás egyik kihívóját. Az MSZP és az Együtt is támogatja Grőber Attilát, a Demokratikus Koalícióval viszont nem tudtak megegyezni.

Mint ismeretes, a Fidesz újra dr. Áldozó Tamás polgármestert indítja az őszi önkormányzati választásokon. Azt, hogy kik lesznek a kihívói, csak sejteni lehetett.

A ma délelőtti MSZP székházban megtartott sajtótájékoztatón Gőgös Zoltán elmondta, Grőber Attila már két alkalommal is indult önkormányzati választásokon, és mindkét alkalommal tisztes eredményt ért el. - Azt gondoljuk, hogy az eddigi életútja és munkája alapján méltó kihívója lehet a jelenlegi pápai polgármesternek. Gőgös Zoltán hozzátette, nagy valószínűséggel a PM is rövidesen csatlakozni fog a helyi összefogáshoz, a DK viszont biztosan külön jelöltet indít.

Horváth László, az Együtt országos politikai tanácsának tagja elmondta, szívesen támogatják Grőber Attilát, mivel ő egy igazi demokrata jelölt. Szirbek Rita önkormányzati képviselő mutatta be a közös jelöltet. Elmondta, Grőber Attila tudásával, szakértelmével, képviselői munkájával nagyban hozzájárult a város fejlődéséhez. Hozzátette: leendő munkájukra leginkább az alázat lesz a jellemző. - Egy sudár nádszál a súlyos hó terhe alatt sem törik meg, mivel alázattal és lágyan a földre hajlik. Remélem, hogy a mi kampányunk is ilyen alázatos és erős lesz - fogalmazott Szirbek Rita.

Azt gondolom, hogy ha a helyi közéletre nézek, akkor kétfajta gondolkodás dominál. Az egyik az "itt minden rossz" kritikai gondolkodás. A másik ennek teljes elutasítottsága, a sértődöttség és a "mi mindenkinél jobban tudjuk" gondolkodás. Mindkettő távol áll tőlem. Én ezen szeretnék változtatni. A saját gyermekeimnek is azt tanítom, hogy ne minősítsenek, hanem érveljenek. Ezért a kampányban is egy program alapú, gondolkodó kampányt szeretnék - emelte ki Grőber Attila polgármesterjelölt. Szerinte a győzelemnél is fontosabb az, hogy "van-e elég akaratunk, tehetségünk és képességünk ahhoz, hogy ezt a várost megújítsuk". - Mi a remény kampányát szeretnénk. Azt, ha ez a város egy dinamikusan fejlődő település lenne. Ezért a mi szlogenünk az, hogy "kis város, nagy reményekkel".

Grőber Attila a sajtó kérdésére elmondta, folytattak tárgyalásokat a Demokratikus Koalícióval, viszont nem tudtak megállapodni. - Távol álltak az elképzeléseink egymástól. Ez azt is jelenti, hogy magáról a programról már nem is tudtunk tárgyalni. Más szempontok felülírták a lehetséges megállapodást. Azt gondolom, az a fontos, hogy mit tudunk mondani a városnak, és nem az, hogy alkukat kötögessünk a választások előtt - mondta el Grőber Attila.

A szövetség várhatóan jövő héten mutatja be képviselőjelöltjeit.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.