Városlista
2020. október 20, kedd - Vendel

Hírek

2018. Június 04. 14:58, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: Túl kockázatos a hitelfelvétel

Grőber Attila: Túl kockázatos a hitelfelvétel

Grőber Attila önkormányzati képviselő és Kovács József, az MSZP frissen megválasztott helyi elnöke tartott sajtótájékoztatót ma délután.

Mint ismeretes, a múlt héten a városatyák döntést hoztak arról, hogy 1,1 milliárd forint hitelt vesz fel az önkormányzat, beruházásokhoz szükséges forrás biztosításához. Az MSZP képviselője ezzel kapcsolatban elmondta, három év türelmi idő után tizenöt éves futamidővel történhet meg a hitelfelvétel, tehát 2036-ig évi közel 100 millió forint törlesztőrészletet kell fizetnie az önkormányzatnak, abban az esetben, ha a kamat nem emelkedik, két százalékos kamatemelés ugyanis évi 20 millió forinttal jelentene többet - hangsúlyozta Grőber Attila. Hozzátette: fontos célok megvalósítására vennék fel a hitelt, mégis meggyőződése, hogy sokkal több a veszély, a kockázat, mint amit vállalni kellene, ezért nem támogatta a hitelfelvétel kezdeményezését.

- Ahol az önkormányzat eladósodik, ott az emberek adósodnak el. Azt mondtam a képviselőtársaimnak, hogy önök felszálltak az eladósodás villamosára, én viszont a gazdasági stabilitás állomásnál szeretnék kiszállni - hangsúlyozta a képviselő hozzátéve, a kivitelezési ajánlatok beérkezését követőn dől el az, hogy szükség lesz-e további hitelfelvételre, az építőiparban tapasztalható áremelkedések miatt.

Grőber Attila szerint központi kormányzati segítségre lenne szüksége nemcsak a pápai, de valamennyi önkormányzatnak, amelynek vannak nyertes TOP-os pályázatai, hiszen a pályázatok benyújása óta jelentősen emelkedtek az építési költségek.

A sajtótájékoztatón elhangzott, az áprilisi választásokat követően az MSZP elnöksége lemondott és a párt szabályzata szerint egy alulról felfelé irányuló tisztújítás következik be a helyi szervezetektől az országos elnökségig. Gőber Attila lemondott a helyi szervezet vezetéséről, a tisztújító taggyűlés Kovács József korábbi alelnököt, irodavezetőt nevezte ki a pozícióra. Grőber Attila elmondta, nem távozik a politkából, helyi, megyei és országos szinten egy új stratégia megalkotásán és az ellenzéki oldal egységesítésén fog munkálkodni, a helyi szervezetben semmilyen tisztséget nem tölt be a jövőben, a megyei szervezetben viszont alelnök lesz.

Kovács József újonnan megválasztott helyi elnök megtiszteltetésnek, de nagy felelősségnek nevezte az új pozícióját. - Mély alázattal és maximális hozzáállással szeretném végezni a munkámat. Vissza kell találnunk a választókhoz és ehhez új arcokat kell megjelentetnünk, mely a helyi elnökség összeállításában is megjelenik. Kovács József elmondta, kilencfős elnökséget választottak, melyben valamennyi korosztály képviselteti magát. Céljuk a taglétszám növelése, a fiatalok megszólítása és az aktivista hálózat megerősítése, valamint egy valós baloldali alternatíva kínálása a választóknak.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 20. 17:19, kedd | Helyi

Buszsofőrök verekedtek össze az egyik Pápa környéki faluban

Súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség egy 44 éves autóbuszvezetővel szemben, aki egy szintén buszsofőr kollégájával fennállt nézeteltérését annak autóbuszán, verekedéssel akarta rendezni.

2020. Október 20. 17:16, kedd | Helyi

Ittasan hajtott árokba a 70 éves férfi, vádat emeltek ellene

Vádat emelt a Pápai Járási Ügyészség az ellen a 70 éves férfival szemben, aki ittassága miatt gépkocsijával árokba hajtott az egyik Pápa melletti faluban.

2020. Október 20. 14:26, kedd | Helyi

Látni és látszani Pápán is!

A biztonságos szezonális közlekedésre hívja fel a figyelmet kampányával az ORFK-OBB október közepétől december elejéig.

2020. Október 19. 14:26, hétfő | Helyi

Tanárok és diákok is megfertőződtek a Türrben, rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el!

Ezzel meghosszabbítják az őszi szünetet, elejét véve a járvány további terjedésének.