Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2021. December 20. 13:44, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: Pápán is megkezdődött az aláírásgyűjtés

Grőber Attila: Pápán is megkezdődött az aláírásgyűjtés

Legyen-e kilenchavi álláskeresési járadék és Fudan Egyetem Magyarországon? Ebben a két kérdésben szeretnének népszavazást kiírni az ellenzéki pártok, amelyhez 200 ezer aláítást kell összegyűjteniük.

Az ellenzéki előválasztás győztese, Grőber Attila, aki a jövő évi országgyűlési választáson az ellenzéki pártok támogatására számíthat elmondta, már Pápán is alá lehet írni az íveket. Hangsúlyozta, a Fudan egyetem kérdése a jövőnkről szól. - Arról, hogy akarjuk-e, hogy a kommunista Kína magánegyetemet hozzon létre Magyarországon? Hogy akarjuk-e, hogy a mi pénzünkből, 450 milliárd forintból, egy kommunista ideológiájú egyetem jöjjön létre Magyarországon? Hozzátette, ez az összeg nyolcszorosa annak, amennyi a következő évben babaváró támogatásra, több mint a kétszerese a dél-budai kórház építésére szánt összegnek, és két és félszerese annak, amit jövőre a Magyar Falu Programban a jövő évben el fognak költeni. - Mi azt gondoljuk, hogy nekünk nem kínai elit egyetem kell, hanem diákváros, olyan, ahol a vidéken élő, tehetséges magyar tanulók megfizethető kollégiumi férőhelyet kapnak - mondta a szocialista politikus.

A népszavazási kezdeményezés másik kérdéséről Grőber Attila azt mondta, az álláskeresési járadék 9 hónapra való kiterjesztése is többről szól, ez pedig a szolidaritás. - Azok, akik nehéz helyzetbe kerültek, anyagi biztonságot találjanak. Tudom, hogy sok helyen ma inkább munkaerő hiány van Magyarországon, de vannak olyan helyek is, ahol ez valós probléma. Ez a kérdés az empátiáról és a szolidaritásról szól - hangsúlyozta a képviselő.

Grőber Attila mindenkit az ívek aláírására kér, amit az MSZP irodájában 9-16 óráig lehet megtenni szerdáig, majd a két ünnep között. Az ellenzéki aktivisták kitelepüléseken is gyűjtik az aláírásokat, illetve otthonukban is felkeresik a szimpatizánsokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.