Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Április 03. 14:41, kedd | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Grőber Attila: Nem kellene ijesztegetni!

Grőber Attila: Nem kellene ijesztegetni!

Grőber Attila, az MSZP önkormányzati képviselője azzal kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót, hogy a március 29-i testületi ülésen a Fideszes többségnek nem sikerült elfogadtatni a költségvetési rendelet módosítását.

A Fideszesek hibája

Ezen rendelet a pápai civil szervezetek működését támogató meghívásos pályázati rendszer beiktatása miatt vált szükségessé. Grőber Attila reagált dr. Áldozó Tamás polgármester kijelentésére, miszerint „az, hogy ezek a szervezetetek (Pápa Város Fúvószenekara, Pápa Város Bárdos Lajos Vegyeskara, Pápai Nagycsaládosok Közhasznú Egyesülete, Pápa Város Polgárőr Egyesület, Pápai Nyugdíjas Egyesület, Pápai Lovas Club és a Hagyományok Hegye Egyesület) Pápán támogatást kapjanak, nem politikai kérdés. A jobbikos és szocialista képviselőtársaim úgy döntöttek ma, hogy ők ne kapjanak támogatást.” Grőber Attila ezzel szemben úgy gondolja, hogy a Fidesz 2010-ben felhatalmazást kapott az önkormányzati választásokon arra, hogy irányítsa a várost és vállalja az ezzel kapcsolatos felelősséget. Tíz Fideszes képviselőt választottak meg a polgárok, ebből nyolcnak kellett volna jelen lenni a minősített többséghez. Ezért a politikus szerint a Fideszes városatyák hibája az, hogy nem sikerült elfogadni a módosításokat, mivel mindössze heten jelentek meg az ülésen.

Az MSZP-s képviselő továbbá fontosnak tartotta azt is elmondani, hogy az ülésen az ellenzéknek nem volt elegendő információja a tervezett módosításokról. – Az ellenzéknek nem volt tudomása arról, hogy a civil szervezetek támogatására történő meghívásos pályázatot mikor kívánják kiírni, ki kívánja kiírni és ennek mi a határideje.

Nem kellene ijesztgetni
A politikus szerint a civil szervezeteket nem kellene ijesztgetni, támogatást fognak kapni. A testület elé újra be lehet terjeszteni a költségvetés módosítását. – Arra szeretném kérni a polgármester urat, hogy ne keltsen politikai feszültséget és ne élezze a közhangulatot. A város nyugalomra vágyik. Grőber Attila kiemelte, együtt kívánnak működni a városvezetéssel, ellenben kifejtette: - Ha pedig az a polgármester úr célja, hogy a város megoldatlan problémáiról terelje el a figyelmet (a fejlesztések csúszása, vagy a pénzhiány), akkor egyszerűbb lenne, hogyha ezt mondaná.

Kevesebb lakásfenntartási támogatás
Grőber Attila kitért a pénzbeli és természetbeni juttatások kérdésére is, melyben szintén nem volt egyetértés az ülésen. - Egyetértek azzal, hogy ahhoz, hogy ezekhez a juttatásokhoz hozzá lehessen jutni, feltételeket kell támasztani (rendben kell tartani lakókörnyezetét), viszont kevesek. Attól ugyanis, hogy valaki renben tartja lakókörnyezetét, még nem szűnik meg az a mélyszegénység, amiben él. A politikus további feltételeket állapítana meg, mint például a kötelező óvodai ellátás, vagy a kötelező átképzésben való részvétel. A rendelet-tervezet másik elemével viszont nem ért egyet Grőber Attila. Mint mondta, a lakásfenntartási támogatás összege 5500 Ft/hó összegről 2500 Ft-ra csökken. – Ha ez a tervezet arról szól, hogy a városban élő roma lakosság kevesebb szociális támogatást kapjon, akkor azt őszintén meg kellene mondani – fogalmazott Grőber Attila önkormányzati képviselő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 17:35, péntek | Helyi

Bölcsődét avattak Mihályházán

Biztonságos és kiszámítható környezetet teremt a kormány a családok számára - hangsúlyozta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára pénteken a Manóvár Mini Bölcsőde átadása Mihályházán.

2024. Május 03. 09:32, péntek | Helyi

Grőber Attila: Több mint 20 millió forintba került a most felbontásra kerülő, tavaly megépített aszfalt a Kossuth utcán

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint tervezettebben és gondosabban kell egy várost fejleszteni.

2024. Május 03. 08:07, péntek | Helyi

Lezárja a MÁV az Acsádi úti vasúti átjárót

A lezárás idején sem gyalogosan, sem pedig közúti járművel nem lehet majd áthajtani a kereszteződésen.

2024. Május 02. 20:00, csütörtök | Helyi

Magyar Péter Pápán: Napról-napra többen vagyunk

Városunkba is ellátogatott Magyar Péter, a Talpra Magyarok közösségének vezetője, a TISZA párt alelnöke, aki mintegy ezer fős tömeg előtt tartott politikai nagygyűlést.