Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2020. Március 16. 12:19, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: Mindenki vegye komolyan a kialakult helyzetet

Grőber Attila: Mindenki vegye komolyan a kialakult helyzetet

A szocialista politikus a koronavírus járvány miatt kialakult helyzet kapcsán fogalmazta meg gondolatait.

Grőber Attila azt mondta, amikor összehívta a sajtótájékoztatót, más gondolatok jártak a fejében, mint amikről beszélni fog. A helyzet komolysága miatt azonban úgy döntött, hogy nem időszerű politikai vitákat folytatni arról, hogy kinek, milyen komoly felelőssége van külföldi útról való hazaérkezést követően. Annyit azért elmondott, hogy erősen furcsának tartja, hogy az „izraeli utazáson részt vevők közül voltak, akiknek önkéntes házi karanténba kellett menni, voltak, akiknek pedig nem. A felelősségteljes magatartás arról szól, hogy ha egy szabály vonatkozik néhány emberre, akkor az vonatkozzon mindenkire.”

Grőber Attila arra kérte a pápaiakat, hogy a kialakult helyzetet vegyék nagyon komolyan, folyamatosan kövessék nyomon a legfrissebb tájékoztatást.
Az MSZP helyi szervezete aktivistáin keresztül felajánlja segítségét mindazoknak, akiknek erre szüksége van, gondolva például az étel kiszállításra, vagy utazással kapcsolatos segítségnyújtásra. Akinek segítségre van szüksége, hívja az MSZP iroda telefonszámát: 30/153-8031.

Grőber Attila néhány javaslatot is megfogalmazott, a város vezetése felé. A helyi adók befizetéséről egyértelmű és világos tájékoztatást várna, hiszen sokan késve kapták meg a csekkeket, illetve a kialakult helyzetben mindenki elsősorban a saját egészségével foglalkozik és nem a kommunális adó befizetésével. A politikus elmondta, a határidő módosítására nincs lehetőség, ugyanakkor éppen ezért egyértelmű és világos tájékoztatást vár a befizetéseket illetően.

Azt is javasolja, hogy a még nyitva tartó intézményeket (Várkertfürdő, JMSZK, Városi Piac, Városi Könyvtár) is zárják be. Utóbbi esetében Grőber Attila szerint meg kell vizsgálni annak a lehetőségét, hogy kis, maximum öt fős csoportokban a könyvárban van-e lehetőség a digitális oktatás elősegítésére azok számára, akik nem rendelkeznek eszközzel.

Grőber Attila a városi honlapon történő tájékoztatást is kevésnek tartja, a gyakoribb tájékoztatást javasol. Azok számára, akik nem az internetről tájékozódnak, a Pápa és Vidéke újság különszámának kiadását tanácsolja.

Orvosi útvonalak egyértelmű meghatározását is kezdeményezi a politikus, hogy azok a betegek, akikben felmerül a fertőzés gyanúja, tisztában legyenek azzal, hogy hol jelentkezhetnek. (Ezzel kapcsolatban dr. Bilinszky Zsuzsanna, a pápai kórház infektológus főorvosa elmondta, ha felső légúti megbetegedés tüneteit észleli magán és járt korábban külföldön, telefonon értesítse háziorvosát, ne menjen be a rendelőbe, nehogy másokat megfertőzzön. A háziorvos gondoskodni fog az elszállításáról – a szerk.).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:36, szerda | Helyi

Kiütéses győzelemmel jutott tovább a megyei kupában a Perutz

A Veszprém vármegyei kupa 5. fordulójában az idén még veretlen Balatonfűzfő otthonába látogatott a Perutz, ahol sikerült revansot venni a bajnokságban elszenvedett vereségért és 5-0-s győzelemmel jutott tovább a Pápa.

2024. Május 01. 09:23, szerda | Helyi

Elindultak a fúvósok, ébresztőt fújnak a városnak

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 30. 13:06, kedd | Helyi

Pápára jön Magyar Péter

Május másodikán csütörtökön, este 6-kor beszél a Fő téren, majd pedig kötetlen beszélgetésre invitálja a jelenlévőket a Tisza párt vezetője.

2024. Április 30. 12:58, kedd | Helyi

Bocskay László visszalépett a jelöltségtől

A Fidesz-KDNP jelöltje kezelőorvosai javaslatára döntött úgy, hogy nem indul el az önkormányzati választáson, Pápa 3-as számú egyéni választókerületében.