Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Május 10. 07:55, csütörtök | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.)

Grőber Attila: Hálásnak kell lennünk Európának

Grőber Attila: Hálásnak kell lennünk Európának

Május 9-ét „Európa napjaként” tartják számon az Európai Unióban. Ez alkalomból tartott megemlékezést a Petőfi Asztaltársaság az Erzsébet-ligetben, a tavalyi évben általuk ültetett Európa-fánál. Emléktáblát is avattak.

Gosztola István szavalatát követően Kerecsényi Zoltán, a Petőfi Asztaltársaság ügyvivője köszöntötte az egybegyűlteket kiemelve, a 2004-es Európai Uniós csatlakozáskor mind a négy parlamenti párt - MSZP, FIDESZ, MDF, SZDSZ - egy közös cél mellett állt ki: "Együtt az egységes Európáért"

Grőber Attila, a társaság másik ügyvivője Európa jelentőségére hívta fel a figyelmet. - Amikor tavaly májusban elültettük a május fát, akkor azt gondoltuk, hogy valóban legyen az a fa az együttműködés, a hazaszeretet és az Európában gondolkodás jelképe. De mit jelent az Európában gondolkodás? Európa egy értékrend, amely a humanizmust, a békét, a szolidaritást, az együttműködést, az ember értékeinek elfogadását, a szabadságot és a környezettudatosságot jelenti.Európa a sokféleséget is magában hordozza. Beleférnek a zöldek, a szocialisták, a szociáldemokraták, a konzervatívok és a nemzeti radikálisok is. Európa értékrendjébe egyedül a gyűlölet és a kirekesztés nem fér bele - fogalmazott Grőber Attila.

A politikus bízik abban, hogy Európa szövetsége elég erős lesz ahhoz, hogy ne csak mi élvezhessük azt, amit Európa történelmében még nem élvezett európai ember: hogy több mint 60 éve Európa nagy részében béke van. Soha, a X. század óta, több mint 1000 éve nem volt példa erre. Hálásnak kell lennünk ennek az Európának, hogy békét teremtett nekünk - mondta.

A megelmékezés végén leleplezték a fa elé állított emléktáblát, majd az egybegyűltek nemzeti színű és Európai Uniós szalagokat kötöttek az Európa-fára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:40, hétfő | Helyi

Ismert olasz zenésznek adta ki magát, 3 milliót utalt neki a pápai hölgy

Egy ismert olasz együttes egyik tagjának adta ki magát a romantikus csaló, aki egy csomó pénzt kért a pápai nőtől - írja a Police.hu.

2024. Április 29. 09:24, hétfő | Helyi

Mindenki táncolt - Tánc világnapja Pápán

Az április 29-i tánc világnapjához kapcsolódóan kétnapos rendezvényt szervezett Pápán, a Vadvirág Művészeti Egyesület és a Tánc-Lánc Alapítvány.

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.