Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Június 20. 11:27, csütörtök | Helyi
Forrás: Szalóky Zsolt

Grőber Attila: Az egység polgármestere szeretnék lenni

Grőber Attila: Az egység polgármestere szeretnék lenni

A Városházán ma délelőtt átvette megbízólevelét Grőber Attila megválasztott polgármester, aki október 1-jén lép hivatalába.

- Nagyon nehéz feladat előtt állunk, de én hiszek abban, hogy az egység polgármestere leszek, aki valóban a teljes közösséget fogja képviselni. Ez egy komoly kihívás és felelősség. Amikor ma átvettem a mandátumomat, akkor még erősebben éreztem a felelősség súlyát – mondta el Grőber Attila, a ma délelőtti ünnepélyes alkalmat követően, hozzátéve, valóban hisz abban, hogy egy gondoskodó, szolidáris és zöld város lehet Pápa.

A megválasztott polgármester október 1-jén lép hivatalába. Grőber Attila elmondta, a következő hónapok a felkészülés jegyében fognak telni, Áldozó Tamással konstruktív módon egyeztetett, a leköszönő polgármester felajánlotta a segítségét az átadás-átvételben. A leendő városvezetőtől megtudtuk, teljesen nem szeretné maga mögött hagyni a tanári hivatását, zajlanak az egyeztetések, de szeretné, ha csak heti néhány tanóra erejéig is, de továbbra is taníthatná az ifjúságot.

A nemzetiségi képviselők is átvették megbízólevelüket. Német nemzetiségi képviselői mandátumot szerzett Drabant András, Pillerné Fódi Ilona és Bakos Adél, míg roma nemzetiségi képviselő lesz Németh Richárd, Kozák János, Kozák Csaba, Sándor Endre Géza, valamint Hevesi Olivér.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 17. 20:44, szerda | Helyi

Csaknem ezer palack vizet osztanak szét a Tisza pápai önkéntesei

Az európai parlamenti választáson második helyen végzett párt helyi önkéntesei a kánikula okozta nehézségeken szeretnének enyhíteni a városban.

2024. Július 17. 09:33, szerda | Helyi

Hűsítő italok, tánc, zene és szuper akciók várnak mindekit pénteken a belvárosban!

Július 19-én pénteken ismét megtelhet a pápai belváros!

2024. Július 15. 17:00, hétfő | Helyi

Minden hétfő reggel az utca takarításával kezdenek a belvárosi üzletek tulajdonosai és alkalmazottai

Jellemző a kutyapiszok, amelyről természetesen nem az állat tehet, de közvetlenül az ember által okozott mocsok és eldobott szemét is gyakran fordul elő a belvárosban.

2024. Július 15. 07:42, hétfő | Helyi

Garanciális útjavítás miatt forgalomkorlátozásra kell ma számítani Pápa és Tét között

A 83. sz. 2x2 sávos főút Pápa és Tét közötti szakaszán garanciális javítási munkálatok miatt 2024. 07. 15. napjától szakaszos forgalomkorlátozásra kell számítani.