Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Július 07. 18:48, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila álláspontja a képviselő-testület üléséről

Grőber Attila álláspontja a képviselő-testület üléséről

A szocialista önkormányzati képviselő önálló képviselői indítványt nyújtott be az egészségügyi alapellátás helyzetének javítása érdekében.

Mint ismeretes, a legutóbbi ülésen Ujváry Hajnalka intézményvezető beszámolt az egészségügyi alapellátás elmúlt ötéves tevékenységéről, amelyből kiderült, Pápán 12 felnőtt háziorvosi, 6 házi gyermekorvosi, 6 fogorvosi, 10 területi védőnői, 6 iskolavédőnői és 8 iskolaorvosi körzetet működik, ám ezek közül több körzet nincs betöltve, és komoly kihívást jelent az orvosi ügyeletek megoldása is.

Grőber Attila elmondta, a fideszes képviselők és a városvezetés két érvet hoztak fel. Egyrészt azt, hogy egy országos problémáról van szó, másrészt pedig, hogy a Fidesz sokat tett az egészségügy helyzetének javításáért. A szocialista politikus ez utóbbi kijelentést nem kívánta kommentálni, előbbivel kapcsolatban azonban elmondta, a megyében egyetlen olyan város van, ahol egynél több betöltetlen háziorvosi körzet van, ez pedig Pápa, méghozzá összesen 5. Továbbá városunkban van a legtöbb ideje, 2010-óta nem betöltött körzet is. Grőber Attila szerint ez azt támasztja alá, hogy Pápán rosszabb a helyzet, mint a megyében, és szerinte a helyzet tovább fog romlani, az orvosok életkorának ismeretében.

A politikus önálló képviselői indítványt nyújtott be, amely többek között ösztöndíjrendszer kialakítását javasolta orvostanhallgatók számára, a jelenlegi háziorvosok anyagi támogatással való ösztönzését, hogy létesítsenek háziorvosi gyakorlóhelyet a városban, a hallgatók támogatását a rezidensi időszakban is, amennyiben vállalják, hogy Pápán fognak praktizálni, valamint letelepedési támogatás biztosítását, nemcsak a kezdő, hanem a más városban már praktizáló orvosok számára is.

Grőber Attila a költségvetés módosításáról is beszélt. Szerinte is fontos cél a már megkezdett beruházások biztonságos befejezése, és a pénzügyi egyensúly fenntartása, ezekkel kapcsolatban nem lát drámai promlémát, ám veszélyforrásokat igen. Például az elszabaduló építőipari árakat, valamint egyes tervezett költségvetési bevételek teljesülésével kapcsolatban szkeptikus.

Az önkormányzati gazdasági társaságok tavalyi mérlegével kapcsolatosan aggodalmának adott hangot, különösen a Termálvízhasznosító Zrt. esetében. Az állam, mint résztulajdonos beavatkozását sürgette, a pápaiakat pedig arra kérte, hogy vegyék igénybe a Várkertfürdő szolgáltatásait, ezzel is támogatva a társaságot.

A közterületi kamerarendszer bővítését üdvözölte, hozzátéve, maga is várja a lakosság javaslatait, hogy mely területeket kapcsolják be a rendszerbe. A javaslatokat július 9-én, 14:30-16 óráig tartandó, Kovács Józseffel közös fogadóóráján is megtehetik a választópolgárok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.