Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2024. Február 09. 15:18, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: Aláírásgyűjtésbe kezdünk Novák Katalin lemondásáért!

Grőber Attila: Aláírásgyűjtésbe kezdünk Novák Katalin lemondásáért!

A DK helyi szervezetének elnöke sajtótájékoztatón beszélt két országos témában.

Nemzeti konzultáció:

Mint ismeretes, a helyi DK szervezet is csatlakozott a nemzeti konzultációs ívek gyűjtéséhez. A kérdőívek egy részét újrahasznosították, másik részét pedig aHang nevű szervezet rendelkezésére bocsátják, csatlakozva országos akciójukhoz. Grőber Attilától megtudtuk, a DK több mint 1500 ívet gyűjtött össze Pápán és környékén. Hozzátette: egyrészt értelmetlennek tartják a nemzeti konzultáció kérdéseit, másrészt pedig azok közül kettőben maga a miniszterelnök hátrált meg, egyik esetben kávézni ment ki, a másikban pedig maga is megszavazta Ukrajna európai uniós csatlakozásának a jövőbeliségét - mondta a párt helyi szervezetének elnöke.

Novák Katalin kegyelmi döntése:

Grőber Attila egy másik országos ügyről is szólt sajtótájékoztatóján. Novák Katalin kegyelmi döntésével kapcsolatban elmondta, szerinte az ügyben a Fidesz össze-vissza beszél, a kezdeti elfogadó nyilatkozatok után ugyanazok a politikusok kritikával illetik a köztársasági elnök döntését. A DK politikusa két kérdésre vár választ az ügyben: ki volt a kegyelmi kérvény benyújtója, és milyen indoklással írta alá azt az elnök?

Az ügyben Grőber Attila leszögezte, hiába próbál úgy tenni a kormánypárt, hogy itt valami jogszabálybeli problémák vannak, hiszen a kegyelmi döntést a köztársasági elnök hozta meg és Varga Judit igazságügyi miniszter ellenjegyezte azt, vagyis egy kormányzati kegyelemről van szó - véli a DK helyi elnöke. Kiemelte: a Demokratikus Koalíció aláírásgyűjtést kezdeményez - egyelőre az online térben - Novák Katalin lemondásáért.

A DK helyi szervezete a szóban forgó ügyben plakátokat helyezett el a Fidesz helyi irodájának ablakaira, amellyel kapcsolatban Grőber Attila úgy fogalmazott, azokat nem ragasztották volna ki, ha lett volna egyetlen helyi fideszes politikus, aki szót emelt volna a köztársasági elnök cselekedete ellen. Továbbá hangsúlyozta, a gyermekek sérelme összehasonlíthatatlanul nagyobb annál, mint 8-10 A4-es plakát levétele egy üvegablakról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.