Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Június 09. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Grőber Attila: A sportról vegye le a kezét a politika

Grőber Attila: A sportról vegye le a kezét a politika

Stadionügyben szólalt meg a szocialisták helyi vezetője. Véleménye szerint nem politikai kérdés a Perutz-stadion fejlesztése, meg kell vizsgálni a város pénzügyi lehetőségeit, illetve az új stadion fenntartási költségeit.

Szisztematikus építkezés az alapoktól

- Meg kell nézni, hogy a város költségvetése a leendő stadionfejlesztés után stabilan képes-e garantálni a létesítmény fenntartási költségeit. Emellett az sem mindegy, hogy milyen csapat játszik a stadionban, milyen osztályú csapata lesz a városnak - fogalmazott Grőber Attila reagálva arra, hogy a közelmúltban a Jobbik a stadionfejlesztés felfüggesztését javasolta. Az MSZP-s politkus a felnőtt futballcsapat helyzetét is kommentálta. Meglátása szerint ideális helyzet lenne, ha egy szisztematikus építkezéssel, az alapokról indulna el egy új, pápai fiatalokon alapuló csapat kialakítása. Mint mondta, az eddigi önkormányzati támogatásnál jóval kevesebb összeg elegendő lenne ezen cél megvalósításához.

Pápai piac: valaki nem mond igazat

Grőber Attila elmondta, a piac területén végre megjelentek a kifüggesztett helyárak. Állandó helyre folyóméterenként 600 forintot (amennyiben két hónapra előre kifizeti az árus), míg az alkalmi helyre folyóméterenként 800 forintot kell fizetniük az árusoknak. - Jelentős áremelésről beszélünk tehát. Konkét számítást végeztünk: Ha valaki négy folyómétert bérel és két hónapra előre kifizeti a keddi és a pénteki bérleti díjat, akkor csaknem 20.000 forintot fizet, a korábbi 8000 helyett. Mindenkitől azt kérem, hogy hagyjuk abba a számháborút, azt gondolom, hogy vagy a polgármester urat tájékoztatták rosszul, vagy a piac üzemeltetője nem valós árakat függesztett ki. Úgy kellene rendezni ezt az ügyet, hogy a kistermelőket ne érje ilyen jelentős anyagi hátrány - fogalmazott a politikus.

Kovács Csilla a bevándorlással kapcsolatos nemzeti konzultáció kapcsán beszélt, mely szerinte indulatokat váltott ki az emberekből. Tudatosan mossák össze a bevándorlás és a terrorizmus kérdését, mellyel azt a látszatot kelthetik, hogy minden bevándorló terrorista. Több ellenséget is megneveznek felénk a kiküldött kérdőívekben. Egyrészt a bevándorlókat, másrészt pedig Brüsszelt, illetve a bevándorlással kapcsolatos megengedő politikáját - fogalmazott az önkormányzati kéviselő, majd a kormány 2013-as nemzeti migrációs stratégiájából idézett: "Különös tekintettel a magyar munkaerő egyes szektorokban fokozottan jelentkező kivándorlására, szükséges a további migráns munkaerő fogadása". - A nemzeti migrációs statégia szerint Pápa városának szüksége van gazdasági bevándorlókra, mivel városunkban tartós munkaerő-hiány van - mutatott rá az ellentmondásra Kovács Csilla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 13:31, péntek | Helyi

Baleset az új 83-ason Tétnél!

A középső szalagkorlátnak ütközött egy személyautó a 83-as főút Pápa felé vezető oldalán, Tét közelében.

2024. Április 19. 09:28, péntek | Helyi

Figyelem, elindult a rendőrség akciója az utakon!

Ma reggel 6 órától 24 órán keresztül az egész vármegyében kint lesznek a sebességmérők az utakon.

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.