Városlista
2020. május 30, szombat - Zsanett, Janka

Hírek

2018. Október 19. 19:26, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Grőber Attila: A kormány támadást intézett a jövő ellen

Grőber Attila: A kormány támadást intézett a jövő ellen

A szocialista párt megyei szervezetének alelnöke szerint a kormánypártok legalább három olyan támadást indítottak a jövő ellen, melyeknek nagyon súlyos társadalmi és gazdasági következményei lesznek.

Pártja és saját álláspontja szerint az első ilyen támadás a lakástakarékok állami támogatásának a megszüntetése. Úgy fogalmazott, olyan kis jövedelműektől vették el a lehetőséget, a jövőt, akiknek nincs lehetőségük arra, hogy ennél nagyobb megtakarítási formákba helyezzék a pénzüket, ráadásul mindezt "borzasztó cinizmussal tették". - Méltatlan a demokráciához az a sebesség és az a mód, ahogyan megszüntették. Két nap alatt hajtottak keresztül egy törvényt, amely százezrek életét befolyásolja. Hol van a nemzeti konzultáció, a társadalmi egyeztetés, vagy a nemzeti együttműködés rendszere - tette fel a kérdést a politikus, aki szerint a lakástakarék támogatásának megszüntetése nélkül is számos nehézséggel küzd a lakás és albérlet piac. Grőber Attila szerint vagy bizniszt láttak a döntés nyomán egyesek, vagy ez a megszorítások kezdeték jelenti és másra kell a pénz.

Az MSZP-s politikus a második támadást a tandíjban látja. Mint mondta, a Corvinus Egyetem 2020-tól kikerül az állami fenntartás alól és gazdasági társaság fogja működtetni. - Tudjuk, hogy ennek az lesz a következménye, hogy megszüntetik az államilag finanszírozott helyeket, növelik a külföldi hallgatók számát és tandíjat kell fizetni - mondta Grőber Attila, aki szerint ezt a modellt ki fogják terjeszteni más felsőoktatási intézményekre is. Hozzátette, a két említett támadást összeköti, hogy a legképzettebb, legalkalmazkodóbb, legtehetségesebb fiatalok fogják egyre inkább a jövőjüket nem Magyarországon elképzelni.

A harmadik támadásnak a közszférában tervezett létszámleépítést nevezte. - Több ezer köztisztviselőt bocsátanak el a munkahelyéről, át akarják őket képezni olyan területekre, ahol hiányszakmák vannak és mindezt mérhetetlen cinizmussal teszik, a gondoskodás jegyében. Felelős politikai közösségnek legalább azt kell megtennie, hogy minderről vitát folytat, tehát bárkit, bármikor, bárhol szívesen látok egy beszélgetésre - mondta Grőber Attila.

A péntek délutáni sajtótájékoztatón Kovács József, az MSZP pápa és környéke szervezetének elnöke arról beszélt, hogy aláírásgyűjtésbe kezdtek a közelmúltban, hiszen pártja csatlakozott Hadházy Ákos kezdeményezéséhez. Összesen egy millió aláírást szeretnének összegyűjteni azért, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez. A város frekventált pontjain gyűjtik a szignókat. Kovács József elmondta, helyben is nagy érdeklődést tapasztalnak, ugyanakkor sokan jelzik feléjük, hogy nyilvános helyen nem kívánják aláírni az ívet, ezért az MSZP Korvin utcai irodájában kedden és csütörtökön 9-11 óra között várják az érdeklődőket.

A tájékoztató végén az önkormányzati képviselő a helyi ellenzéki október 23-i megemlékezésére invitálta azokat, akik velük szeretnének emlékezni. Az alkalmat délután 3 órakor tartják a Magyar Piéta szobránál.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 29. 16:25, péntek | Helyi

Súlyos baleset a 83-ason! 5 sérült, köztük egy 3 éves gyermek!

Személygépkocsi és teherautó ütközött a 83-as számú főút 59-es kilométerszelvényében, Győrszemere térségében.

2020. Május 29. 16:00, péntek | Helyi

Olvasónknak is volt egy balesete a 83-ason

Néhány órával a Győrszemerénél történt ütközést követően olvasónk is szerencsétlenül járt a 83-as úton.

2020. Május 29. 12:29, péntek | Helyi

Kiskocsit lopott a fiú, a rendőrök elfogták

A pápai rendőrök a bejelentést követő fél órán belül azonosították a 15 éves lovászpatonai fiatalt.

2020. Május 29. 12:28, péntek | Helyi

Bolti tolvajokat fogtak a rendőrök

A Pápai Rendőrkapitányságon lopás miatt indult büntetőeljárás egy 30 éves helyi és egy 16 éves bébi nő ellen.