Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. Október 13. 09:28, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Grőber: A DK elárulta a Baloldali Együttműködést

Grőber: A DK elárulta a Baloldali Együttműködést

Grőber Attila, az MSZP-Együtt-PM színeiben induló polgármesterjelölt számára csalódást okozott az önkormányzati választásokon résztvevők alacsony száma.

Mint mondta, nem gondolta, hogy egy önkormányzati választáson, ahol az emberek saját ügyeikről döntenek, a részvétel ilyen alacsony lehet.
- Ezért nem a választópolgárok a felelősek, hanem mi magunk, akik a politikát csináljuk. Én magam is. Azt gondolom, a következő időszak feladata, célja, hogy elhitessük a választópolgárokkal, hogy ez közös ügyünk és ebben mindenkinek van személyes felelőssége - fogalmazott a Baloldali Együttműködés jelöltje vasárnap késő este a MSZP irodában, ahol képviselőjelöltjeivel és segítőivel várta a választási eredményeket.

Grőber Attila szereplésükkel kapcsolatban arról beszélt, minden jelölttársával meg fogja beszélni, miként gondolják a politikát, meglátása szerint, személyes hittel, személyes munkával kell alátámasztani, amit mondanak.
- Véleményem szerint a politikában háromféle többség van: társadalmi, politikai és választói többség. Ebből a háromból kettőt a jelenleg kormányzó politikai erők elveszítettek. Nincs társadalmi többség, nem ment el a lakosság több mint ötven százaléka szavazni. E tekintetben nincsen politikai többség, mert polgármester úr nem kapott többet, mint ötven százalék. Van viszont választói többség, ami egy jogos felhatalmazás számára – közölte, hozzátéve, nem lesz olyan dolog, amiben nem fogja támogatni és imádkozni fog azért, hogy amit Áldozó Tamás elgondolt a városért, az sikeres legyen.
-Hiszem, hogy a választás nem rólam szól, nem a politizálókról szól. Engem nem érdekel, hogy a város azért lesz sikeres, mert én vezetem vagy más vezeti, az érdekel, hogy ez a város sikeres legyen.
Grőber Attila arról is szólt, teljesen fiatal, új csapattal indult a Baloldali Együttműködés, a fiatalok jól szerepeltek, bár az látszik, hogy a hosszú idő óta politizálóknak előnye volt. A DK-val kapcsolatban azt hangsúlyozta, személyes érdekből elárulták a baloldalt.
-Azt gondolom, a Demokratikus Koalíció elárulta a Baloldali Együttműködést. Az én felfogásom szerint, az a politikai párt, amely pusztán egyéni ambíciókért - és azon túl semmiért – hajlandó kimenni egy balközép együttműködésből, az az együttműködés árulója. Négy olyan szavazókör is van, ahol a leendő polgármester azért kapott többséget, mert egyéni ambíciók miatt a DK vezetője külön indult. Véleményem szerint az nem megy, hogy nemzetről beszélünk és a közös Nemzeti Gyásznapon kampánygyűlést tartunk Tapolcafőn, és az sem megy, hogy kiállunk, jó hangosan elmondjuk, hogy együttműködés van, aztán pedig önző egyéni érdekből nem működünk együtt – fogalmazott és kiemelte, ma Pápán a Baloldali Együttműködés jelenti a második legnagyobb politikai erőt.

Fotó archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.