Városlista
2023. december 9, szombat - Natália

Hírek

2023. November 18. 18:16, szombat | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Gránit Oroszlán Példakép Díjat vehetett át a Türr Gimnázium tanára

Gránit Oroszlán Példakép Díjat vehetett át a Türr Gimnázium tanára

Az elismerést olyan férfiak kapják, akik a szeretteikért, családjaikért, tágabb közösségeikért, nemzetünkért önfeláldozóan küzdenek, fáradtságot nem ismerve dolgoznak, gondoskodnak, példát mutatva másoknak.

A díjjal elsősorban a hétköznapok hőseit szeretnék kitüntetni, azokat a férfiakat, akik tetteikkel, példamutatásukkal, hitükkel, lelkesedésükkel mindannyiunk javát szolgálják. Idén a pápai Türr Gimnázium tanára a Férfi Pedagógus Példakép kategóriában vehette át az elismerést.

Fekete Gábor, 59 éves, biológia, vizuális kultúra és testnevelés szakos tanár, a pápai Türr István Gimnázium és Kollégiumban. Összesen 11 jelölés érkezett rá: kollegák, családtagok, volt és jelenlegi tanítványai, szülők méltatták nem csak azért, mert ő folyamatosan a tapasztalati, élmény-alapú tanítása révén ismerteti meg tanítványait a természet, kultúra, művészet és a sport csodálatos világával, hanem azért, mert ő ennél sokkal többet ad. Gábor nem csak tudást közvetít, hanem osztályfőnökként olyan értékeket is, amelyek fontosak a diákok személyiségfejlődése és az életben való boldogulás szempontjából. Nagy hangsúlyt fektet a példamutatásra, a helyes férfi szerep bemutatására, a fiúkat egymás és a nők tiszteletére tanítja. Tudja, hogy a fiú közösségekben is fontos az egészséges hierarchia, ugyanakkor vigyáz arra, hogy ne essenek túlzásokba.

Hatását jól mutatja, hogy korábban az iskolában szinte senki nem érettségizett rajzból, hatására minden évben vannak, akik ezt a tárgyat választják. Számos gyermek pályaválasztására volt nagy hatással, akiknek felkészülését is segítette. Ezek a diákok kreatív pályákon vagy éppenséggel mérnöki szakokon kamatoztatják Gábortól kapott rajz, műszaki rajz vagy művészettörténeti ismereteiket.

Rajz szakkörére az egész városból jönnek jelentkezők, idén összesen 37 diák szorong már a rajzteremben, ami azért is kiemelkedő, mivel a városban van kifejezetten képzőművészeti szakgimnázium.

Diákjaival állandó résztvevője középiskolai, általános iskolai országos, regionális, és helyi versenyeknek. Ám a legfontosabb mégis az, hogy szereti a hivatását, szereti művészetet, szereti a tanítványait, a teremtett világot. Ez az életigenlés áthatja egész személyiségét, ami kisugárzik a környezete felé is. A gyerekeket pedig teljes lényükben szemléli, nem egy-egy tantárgyi felelet alapján, s legelőször is tiszta szívéből szereti őket. Ez a vezérlőelv, mely hatására igazi mentorává, bizalmasává válik tanítványainak az élet összes területén, akik mindig szívesen fordulnak hozzá tanácsért, segítségért." - áll a díjazott méltatásában.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 08. 14:28, péntek | Helyi

Két milliót loptak le a pápai lakos számlájáról telefonos csalók

A telefonáló kérésére gyanútlanul telepítette egy programot a sértett, közel 2 millió forintot emeltek le a bankszámlájáról.

2023. December 08. 08:00, péntek | Helyi

Évfolyamelsőként végzett a pápai légiforgalmi irányító

Tízhetes nyelvtanfolyamon, valamint egy tizennégy hetes légiforgalmi irányítói képzésen vehetett részt az Amerikai Egyesült Államokban Metzger András főhadnagy, az MH 47. Bázisrepülőtér katonája.

2023. December 08. 07:18, péntek | Helyi

Annyi esze sem volt, hogy... - írta Unger Tamás egy iskolai bántalmazás miatt segítséget kérő anyukáról

Egy szülő kért segítséget a Pápán Hallottam Facebook csoportban, a leírás szerint 11 éves gyermekét testileg és lelkileg is bántalmazzák az iskolában, és állítása szerint a tanároktól nem kap segítséget.