Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2014. Július 05. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Grandiózus Herendi kiállítás Fertődön

Grandiózus Herendi kiállítás Fertődön

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. és a Fertődi Eszterházy Kastély bemutatja a 2014-es nyári szezonban az elmúlt évtizedek legjelentősebb, leggrandiózusabb Herendi kiállítását a kastély termeiben.

több száz bemutatott Herendi Porcelán egy jelentős része soha nem volt látható kiállításon, s így a nagyközönség előtt. Jelentős számú múzeumi műtárgy, történelmi, XIX. századi porcelánok idézik fel az arisztokrácia életének világát, s természetesen soha nem látott darabszámmal reprezentáljuk az Eszterházy családról elnevezett minta történetét és variációit is.

A kiállítás látványos megoldásokkal, enteriőrökkel is operál, s nemcsak időszakos kiállítóteret, hanem a kastély állandó enteriőreinek dekorációját is tartalmazza.


Bravúrdarabok, hihetetlenül bő kínaizáló, ám mégis ízig-vérig Herendi tárgyanyag, az arisztokrata családokhoz kapcsolódó, illetve császárok, királyok megrendeléseit őrző motívumok és darabok, interaktivitás, s múzeumpedagógia egészíti ki a kiállítást.

Múzeumi műtárgyak és kortárs darabok példás együttélésben tekinthetők meg a Kastély által nyújtott példátlan környezetben, a világhírű Hungarikum, a Magyar Örökség része, Magyarország legszebb műemlék Kastélyában Fertődön. A Herendi porcelán „hazatér”, s illő, méltó módon reprezentálja a honi iparművészet legremekebb luxustermékét.

A kiállítás rangját mutatja, hogy fővédnökei herceg Eszterházy Antal és felesége.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Nagy Márton: a kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait

A kormány üdvözli, hogy az üzemanyag-kereskedők megértették és elfogadták a kormány szándékait, és önkéntesen csökkentették az áraikat

2024. Május 01. 06:00, szerda | Belföld

Navracsics Tibor: egy majdnem tökéletes találmány az Európai Unió

Az Európai Unió egy majdnem tökéletes találmány, politikai együttműködés gazdasági vízióval - mondta a közigazgatási és területfejlesztési miniszter kedden Budapesten, a European Voices című folyóirat bemutatóján.