Városlista
2020. április 3, péntek - Buda, Richárd

Hírek

2020. Február 17. 11:33, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Gondot okoz az illegális szemétlerakás a vasútállomás környékén is

Gondot okoz az illegális szemétlerakás a vasútállomás környékén is

Sziszifuszi küzdelmet vív a vasúttársaság az illegális szemétlerakókkal szemben, most az önkormányzat segítségével szeretnék megelőzni a későbbi lerakásokat.

A mai napon ismét összegyűjtötték az illegálisan lerakott hulladékot, az állomás Kazinczy utca felőli részén, ám nem ez az elksó alkaom, sajnálatos módon a szemét újra és újra megjelenik a területen. Unger Tamás alpolgármestertől megtudtuk, a MÁV több alkalommal jelezte már a problémát az önrkományzatnak, a mai napon pedig személyesen is egyeztettek a felek. - Beszélgetésünk elsősorban arra irányult, hogy miként tudnánk megelőzni az illegális hulladéklerakást. Az alapvető kérés az volt felénk, hogy zárjuk le azokat az útvonalakat, amelyeken keresztül gépkocsival elérhetők a szóban forgó részek - mondta el az alpolgármester hozzátéve, a Városgondnokság feladata lesz a megoldás megtalálása.

A vasúttársaság több alkalommal helyreállította a képen láthatóan megbontott kerítést, de azt újra és újra megbontották a hulladéklerakók.

Az alpolgármester elmondta, a pápai önkormányzati is folyamatos küzdelmet folytat az illegális szemétlerakókkal szemben, a közterületeken lerakott szemét elszállítása évente körülmelül 20 millió forintos terhet ró a pápai adófizetőkre. Az illegális szemétlerakás a városban elsősorban a korábbi szelektív szigetek környékén tapasztalható, de a város számos egyéb pontján okoz gondot ez a sajnálatos jelenség. Unger Tamástól megtudtuk, a legjobb, ha tettenérik a szemetet lerakó személyt, ez esetben minimum 30 ezer forintos közigazgatási bírság szabható ki az elkövetőre, de a Közterületfelügyelet feljelentést is tesz velük szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 02. 14:53, csütörtök | Helyi

Elkészült az okos gyalogátkelőhely a Korona utcán

A veszélyes gyalogátkelőhelyen hamarosan felvillanó led lámpák jelzik majd az autósoknak, ha gyalogos közelít a zebra felé.

2020. Április 02. 11:14, csütörtök | Helyi

Rendkívül szigorú megelőző rendelkezések léptek életbe a Nehéz Légiszállító Ezrednél

A Nehéz Légiszállító Ezred vezetősége Dr. Áldozó Tamás polgármesterrel egyeztetett szerdán délután a Városházán.

2020. Április 02. 11:08, csütörtök | Helyi

Pénztárcát lopott az ivócimborájától

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, melyet egy 46 éves férfi ügyében folytatott.

2020. Április 01. 19:19, szerda | Helyi

Tájékoztatnak, segítséget nyújtanak, és amennyiben szükséges, biztosítják a rendet - a katonák feladatai veszélyhelyzet idején

A veszélyhelyzetben jelentkező feladatok kapcsán a Magyar Honvédségnek, a magyar katonáknak kiemelkedő szerepe van abban, hogy folyamatosan segítsék, tájékoztassák és támogassák a magyar embereket.