Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Február 17. 11:33, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Gondot okoz az illegális szemétlerakás a vasútállomás környékén is

Gondot okoz az illegális szemétlerakás a vasútállomás környékén is

Sziszifuszi küzdelmet vív a vasúttársaság az illegális szemétlerakókkal szemben, most az önkormányzat segítségével szeretnék megelőzni a későbbi lerakásokat.

A mai napon ismét összegyűjtötték az illegálisan lerakott hulladékot, az állomás Kazinczy utca felőli részén, ám nem ez az elksó alkaom, sajnálatos módon a szemét újra és újra megjelenik a területen. Unger Tamás alpolgármestertől megtudtuk, a MÁV több alkalommal jelezte már a problémát az önrkományzatnak, a mai napon pedig személyesen is egyeztettek a felek. - Beszélgetésünk elsősorban arra irányult, hogy miként tudnánk megelőzni az illegális hulladéklerakást. Az alapvető kérés az volt felénk, hogy zárjuk le azokat az útvonalakat, amelyeken keresztül gépkocsival elérhetők a szóban forgó részek - mondta el az alpolgármester hozzátéve, a Városgondnokság feladata lesz a megoldás megtalálása.

A vasúttársaság több alkalommal helyreállította a képen láthatóan megbontott kerítést, de azt újra és újra megbontották a hulladéklerakók.

Az alpolgármester elmondta, a pápai önkormányzati is folyamatos küzdelmet folytat az illegális szemétlerakókkal szemben, a közterületeken lerakott szemét elszállítása évente körülmelül 20 millió forintos terhet ró a pápai adófizetőkre. Az illegális szemétlerakás a városban elsősorban a korábbi szelektív szigetek környékén tapasztalható, de a város számos egyéb pontján okoz gondot ez a sajnálatos jelenség. Unger Tamástól megtudtuk, a legjobb, ha tettenérik a szemetet lerakó személyt, ez esetben minimum 30 ezer forintos közigazgatási bírság szabható ki az elkövetőre, de a Közterületfelügyelet feljelentést is tesz velük szemben.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 20. 19:57, kedd | Helyi

Rangos sportrendezvénnyel avatják fel a Téglagyári úti Sportcentrumot

A VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó Dobóversenyére - mely egyben Kis Károly Emlékverseny is lesz - olimpiai bajnok sportolót is várnak.

2021. Április 20. 12:51, kedd | Helyi

Előre utaltak, nem kapták meg a megvásárolt tárgyakat

2021. Április 19. 17:31, hétfő | Helyi

Városi ballagás idén sem lesz, Játékfesztivál viszont talán igen!

Az érvényben lévő járványügyi korlátozások miatt az idei évben sem lesz lehetőség a hagyományos városi ballagás megrendezésére, a nyári programok azonban elképzelhető, hogy meg lesznek tartva.

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.