Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Április 10. 08:00, kedd | Helyi
Forrás: Naplo-online

Gőgös Zoltán: Orbán egy aljas náci!

Gőgös Zoltán: Orbán egy aljas náci!

Gőgös Zoltán országgyűlési képviselő aljas nácinak nevezte Orbán Imrét, a Jobbik pápai elnökét.

Az MSZP-s politikus veszprémi irodájában tartott sajtótájékoztatót, melyen kitért Orbán Imre nyilatkozatára, amit az Élet Menet Alapítvány által szervezett marhavagon kiállítás megnyitója előtt mondott el. "Kedden érkezett meg Pápára az Élet Menete Alapítvány által szervezett holokauszt emlékkiállítás. A Jobbik elnöke ennek apropóján sajtótájékoztatót tartott, ahol többek között elmondta "majd ha a hazai zsidóság megfelelő alázattal közelít a magyarság felé, mely hazát és vállalhatatlan szokásaival javakat biztosított számára, akkor majd követelhetik tőlünk a tiszteletet, akkor majd számon kérhetik rajtunk, hogy miért nem érezzük át fájdalmukat." Ha egy párt helyi elnöke azt gondolja, hogy a családok fájdalma bármilyen feltételhez köthető, s teszi mindezt egy olyan városban, ahonnan több mint 2000 embert elhurcoltak, akkor mást nem tudok mondani, mint hogy egy aljas náci, akinek sem az ország, sem a megye közéletében nincsen helye. Ezért felszólítom Orbán Imrét, hogy azonnali hatállyal kérjen bocsánatot és távozzon posztjáról - mondta el Gőgös Zoltán."

A nyilatkozatra Orbán Imre a következő nyílt levéllel reagált:

"Engem egy olyan eszme képviselője ne oktasson jó erkölcsre, kinek szellemi elődei anyai nagyapám kezét szilánkosra törték a beszolgáltatások idején, apai nagybátyámat meggyilkolták, mert tehetségesebb és módosabb volt náluk, mindezzel tönkretéve a családunkat, jómagamat pedig azzal fenyegettek, hogy kirúgnak a főiskoláról, ha részt merek venni saját templomi esküvőmön, majd lányom keresztelőjén.

Engem egy olyan képviselő ne oktasson, akinek pártja 2004-ben azért kampányolt, hogy a nemzet megtagadja magyar testvéreit, aki egy olyan kormánynak volt politikai államtitkára, mely 2006-ban a saját nemzete ellen lövetett. Gőgös úr inkább azzal foglalkozna, hogy az ő aláírásával a LEADER Közhasznú Egyesület 320 millió forintot nem rendeltetésszerűen használt fel. Ha ezek után Gőgös Zoltán úgy gondolja, hogy jogi úton kívánok elégtételt venni, csalódást kell okozzak, ugyanis nem vagyok hajlandó lesüllyedni az ő és az általa képviselt eszme szintjére" - fogalmaz közleményében Orbán Imre.

A fotó illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 14:17, vasárnap | Helyi

Mind a négy belvárosi közle rendbetételével végeztek a Pápai Polgárok

A Pápai Polgárok arra kívánják felhívni a városlakók és a városvezetés figyelmét, hogy a pápai közlék turisztikai desztinációk is lehetnének, ha megfelelően karban és tisztán lennének tartva.

2024. Április 28. 14:00, vasárnap | Helyi

Május elsején ezúttal is ébresztőt fújnak a Pápai Fúvósok - Mutatjuk az útvonalat

Szokásukhoz híven május első napján újra teherautóra ül Pápa Város Fúvószenekara és zenével ébreszti a város lakóit.

2024. Április 28. 08:33, vasárnap | Helyi

Katonai menetoszlopra kell számítani hétfőn Pápa térségében

Nemzetközi katonai logisztikai gyakorlat miatt érkeznek a járművek.

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.