Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2013. Május 31. 17:38, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Gőgös Zoltán: A Húsgyár nehéz helyzete országos ügy

Gőgös Zoltán: A Húsgyár nehéz helyzete országos ügy

Az MSZP-s országgyűlési képviselő szerint teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség ahhoz, hogy a kormány által megmentett élelmiszeripari cégek hosszútávon is talpon tudjanak maradni.

Gőgös Zoltán elmondta, az elmúlt két és fél év során olyan mértékű terheket kaptak a vállalkozások, mely a mostani fogyasztási volumen mellett nem kigazdálkodható. - Amikor arról beszélünk, hogy cégek segítséget kaptak a kormánytól, akkor csupán arról van szó, hogy visszakapták annak egy részét, melyet korábban elvont tőlük. És nem úgy tűnik, hogy ez a jövőben pozitív irányba fog változni a magas élelmiszer áfakulcs és az egyéb adóterhek miatt - fogalmazott.

A politikus a Pápai Hús 1913 Kft. és egyes beszállítói között kialakult vita kapcsán elmondta:a törvény kimondja, hogy 30 napon belül a beszállítókat ki kell fizetni. - Ezt nem lépheti túl senki. Pláne nem egyállami vagy önkormányzati tulajdonú cég. Amikor a termelők jogosan kérik a jussukat, akkor erre a jogszabályra hivatkoznak. Az pedig csak olaj a tűzre, ha egy provokációval felérő ajánlatot kapnak, amit normális gazdasági szereplő nem fogadhat el. Úgy gondolom, a pillanatnyi zavart ez okozta, és ennek súlyos következményei lehetnek a működés területén, hiszen nagy fokú bizonytalanság alakulhat ki a beszállítói körben, ami nagy mértékben ronthatja a vállalat pozícióit. Nem akarom a mai vezérigazgató-váltást kommentálni és a felelősséget firtatni. Most az a legfontosabb, hogy a több mint 1000 embert foglalkoztató cég valahogy talpon maradjon, mert különben nem fogja kibírni a város - mondta Gőgös Zoltán.

Az országgyűlési képviselő szerint a helyzetet súlyosbítja a tavalyi aszálykár, melynek köszönhetően nagy mértékben megdrágult a takarmány. - A cégek erre nem voltak felkészülve. Sürgős kormányzati beavatkozásra van szükség, mivel elindult a sertésállomány drasztikusan csökkenése - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 10:21, kedd | Helyi

6 évre eltiltották az ebtartástól azt a Pápa környéki férfit, aki sörétes puskával a kutyájára lövöldözött

Ügyészi kereset eredményeként nem tarthat kutyát az állatkínzásért elítélt férfi.

2021. Március 01. 10:11, hétfő | Helyi

A zebrán ütötte el a gyalogost a 20 éves pápai férfi, eljárás indult ellene

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2021. Március 01. 08:26, hétfő | Helyi

Győzelemmel kezdte a szezont a Perutz!

A mérkőzés hosszabbításában sikerült megszereznie a pápai csapatnak a győzelmet érő találatot.

2021. Február 28. 12:55, vasárnap | Helyi

Letesztelték a BMX-esek az új pápai skatepályát!

A létesítmény TÜV minősítéséhez volt szükség az úgynevezett begördülésre. A sportolók szerint kiváló lett az új pálya.