Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. Május 31. 17:38, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Gőgös Zoltán: A Húsgyár nehéz helyzete országos ügy

Gőgös Zoltán: A Húsgyár nehéz helyzete országos ügy

Az MSZP-s országgyűlési képviselő szerint teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség ahhoz, hogy a kormány által megmentett élelmiszeripari cégek hosszútávon is talpon tudjanak maradni.

Gőgös Zoltán elmondta, az elmúlt két és fél év során olyan mértékű terheket kaptak a vállalkozások, mely a mostani fogyasztási volumen mellett nem kigazdálkodható. - Amikor arról beszélünk, hogy cégek segítséget kaptak a kormánytól, akkor csupán arról van szó, hogy visszakapták annak egy részét, melyet korábban elvont tőlük. És nem úgy tűnik, hogy ez a jövőben pozitív irányba fog változni a magas élelmiszer áfakulcs és az egyéb adóterhek miatt - fogalmazott.

A politikus a Pápai Hús 1913 Kft. és egyes beszállítói között kialakult vita kapcsán elmondta:a törvény kimondja, hogy 30 napon belül a beszállítókat ki kell fizetni. - Ezt nem lépheti túl senki. Pláne nem egyállami vagy önkormányzati tulajdonú cég. Amikor a termelők jogosan kérik a jussukat, akkor erre a jogszabályra hivatkoznak. Az pedig csak olaj a tűzre, ha egy provokációval felérő ajánlatot kapnak, amit normális gazdasági szereplő nem fogadhat el. Úgy gondolom, a pillanatnyi zavart ez okozta, és ennek súlyos következményei lehetnek a működés területén, hiszen nagy fokú bizonytalanság alakulhat ki a beszállítói körben, ami nagy mértékben ronthatja a vállalat pozícióit. Nem akarom a mai vezérigazgató-váltást kommentálni és a felelősséget firtatni. Most az a legfontosabb, hogy a több mint 1000 embert foglalkoztató cég valahogy talpon maradjon, mert különben nem fogja kibírni a város - mondta Gőgös Zoltán.

Az országgyűlési képviselő szerint a helyzetet súlyosbítja a tavalyi aszálykár, melynek köszönhetően nagy mértékben megdrágult a takarmány. - A cégek erre nem voltak felkészülve. Sürgős kormányzati beavatkozásra van szükség, mivel elindult a sertésállomány drasztikusan csökkenése - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék