Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2015. Július 14. 07:45, kedd | Helyi
Forrás: napigazdasag.hu

Gőgös: Soha semmilyen bűncselekményt nem követtem el

Gőgös: Soha semmilyen bűncselekményt nem követtem el

A szocialisták pápai alelnöke nyilatkozott annak kapcsán, hogy az agrártárca hűtlen kezelés gyanújával fordult a bírósághoz.

Soha semmilyen bűncselekményt nem követett el – jelentette ki tegnap Gőgös Zoltán, miután napvilágott látott a hír, hogy az agrártárca pótmagánvádlóként nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsítja a szocialista képviselőt. A politikus szerint a vádindítvánnyal csak az állami földek „ellopásáról” szeretné elvonni a figyelmet a kabinet. A szakminisztérium lapunknak nyilatkozó államtitkára szerint a vádindítvány benyújtása nincs összefüggésben a képviselő állításaival.
A Fidesz-kormány hazugságokkal akarja elterelni a figyelmet arról, hogy most éppen az állami földvagyon ellopására készül, ezért mindenkit próbálnak besározni, aki ez ellen fellép – így reagált tegnap Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese a Napigazdaságban megjelent írásra, miszerint különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt nyújtott be vádindítványt a Földművelésügyi Minisztérium (FM), és kezdeményezik a képviselő vagyonának zárolását. A Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta: az ügylet idején csupán végrehajtója volt egy kormányhatározatnak. A szocialista képviselő közleményben szögezte le, hogy „soha semmilyen bűncselekményt nem követett el".
Tájékoztatása szerint a minisztériumon, illetve mindenkin, aki ennek ellenkezőjét állítja vagy sugallja, polgári peres úton vesz elégtételt. Az említett vagyonzárolással kapcsolatban Gőgös Zoltán azt írta: vagyonnyilatkozata „a fideszes vezetőkkel ellentétben” pontos, 2008 után összesen egy gépkocsit vásárolt 1,9 millió forintért. Ezzel szemben a Parlament.hu-n található képviselői vagyonnyilatkozata szerint az elmúlt hét évben összesen két személygépkocsit – egy Mercedest és egy Mazdát – vett, az egyiket 2011-ben, a másikat 2014-ben - írja a Napigazdaság.

Fotó: archív

Címkék: Gőgös Zoltán

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 17:55, hétfő | Helyi

Grőber Attila: Van jövőképünk, van programunk!

Több ezer aláírást gyűjtöttek össze a Közösen Pápáért és az Élhető, Gyarapodó Városért Egyesületek, valamint hat ellenzéki párt által támogatott jelöltek, akiket nyilvántartásba vett a választási bizottság.

2024. Május 06. 09:32, hétfő | Helyi

Garázs égett Nagytevelen, rendőrök lőtték ki a gázpalackokat

Nagytevelen egy ingatlan melléképülete teljesen lángba borult május 5-én éjszaka.

2024. Május 05. 12:04, vasárnap | Helyi

Legyőzte a bajnokság favoritját a Perutz!

Hátrányból fordítva, egy sokáig emlékezetes találkozón 2-1 arányban legyőzte a címvédő, első helyen álló Úrkút együttesét a Perutz!

2024. Május 04. 13:25, szombat | Helyi

Elballagott a pápai ifjúság!

A pápai középiskolák idén érettségiző diáksága sétált végig a belvároson, hogy hódoljon a hagyománynak és így búcsúzzon el a pápai diákévektől és a várostól.