Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Január 10. 07:52, kedd | Belföld
Forrás: STOP/Vasárnap Reggel

Gerendai: "A nyugat-európaiak nem kívánkoznak rossz hírű országokba"

Gerendai:

A könnyűzenei év Thomas Andersszel kezdődött, ám igencsak hiányos a 2012-es koncertnaptár, egyelőre csak az első félévet lehet előre látni. A koncertszervezők a forint gyengesége miatt inkább a kínálatot csökkentik.

Gerendai Károly, a Sziget Kulturális Szervezőiroda ügyvezető igazgatója a hetilapnak elmondta: miután kiadásaik jelentős része euróban történik, a jelenlegi árfolyam-alakulás mellett ez nagyban megnöveli a költségeiket.

- A Sziget esetében az a nagy szerencsénk, hogy ott igen jelentős az euró-bevételünk is, ami némi egyensúlyt hozhat. A VOLT-nál vagy a Balaton Soundnál már sajnos más a helyzet, ezekre a fesztiválokra főleg a hazai közönség vált jegyet - mondta Gerendai Károly, aki a megoldást nem a jegyárak további emelésében látja.

- Nem tudom, ez meddig tartható, remélem, a helyzet nem romlik, s mielőbb jön valamiféle visszarendeződés, és akkor nem kell hozzányúlni a forintos árakhoz.

Az ügyvezető igazgató szerint az ilyen euróárfolyam mellett sokkal nagyobb kockázat lesz elhozni a sztárokat, mert a hazai közönség fizetőképessége meglehetősen korlátozott, és nem bírja már a további jegyáremeléseket. Ezért inkább csökkentik majd a kínálatot.

Gerendai Károly kitért arra is, hogy ha Magyarország megítélése romlik, az hatással lehet az országba látogató fesztiválozók számára is.

- A nyugat-európaiak nem kívánkoznak rossz hírű országokba, erre jó példa Görögország és Egyiptom. Nem lenne jó, ha Magyarország is bekerülne ebbe a körbe. A Sziget közönségét remélhetőleg inkább a program minősége, semmint Magyarország belpolitikája érdekli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni