Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Február 05. 10:51, vasárnap | Helyi
Forrás: MTI

Gépkocsikat megszerző csalót keres a pápai rendőrkapitányság

Gépkocsikat megszerző csalót keres a pápai rendőrkapitányság

Az elkövető, aki ellen elfogatóparancsot adtak ki, hitelátvállalás ígéretével megszerez az interneten megvételre kínált személygépkocsikat, a tartozást azonban nem rendezi.

Kómár Viktória tájékoztatása szerint a pápai rendőrkapitányság az ügyben üzletszerűen elkövetett, jelentős kárt okozó csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen.

Az eljárás egy pápai lakos feljelentése alapján indult meg, az ő négymillió forintot érő személygépkocsiját egy férfi hitelátvállalás ígéretével elvitte, de a törlesztőrészleteket nem fizette és a megadott telefonszámon már nem lehetett vele felvenni a kapcsolatot - tette hozzá a szóvivő.

Kitért arra: a csaló különböző internetes oldalakon hitelátvállalással megvételre kínált gépjárművek tulajdonosait keresi meg és vállalja a járművön fennálló tartozás további fizetését. A megállapodást szerződésben is rögzítik, ám a hitelt nyújtó bankot nem értesítik az ügyletről. A csaló a gyanútlan sértettől elviszi a gépkocsit, a törlesztőrészleteket azonban nem fizeti, szándéka a gépkocsi megszerzése és feltehetően annak külföldön történő értékesítése.

A bűncselekmény elkövetésével Tuboly József 28 éves kecskeméti lakost gyanúsítják, aki ellen elfogatóparancsot adott ki a rendőrség. A rendőrségi szóvivő közlése szerint eddig öt személygépkocsi tűnt el a körözött csalón keresztül, de nagy a valószínűsége annak, hogy a sértettek száma az eddig felderítettnél jóval magasabb.

Fotó: papa-ma.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék