Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2019. Május 16. 21:31, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Georg Spöttle Pápán: Óriási tétje van a jövő vasárnapi választásoknak

Georg Spöttle Pápán: Óriási tétje van a jövő vasárnapi választásoknak

A biztonságpolitikai szakértő a pápai Esterházy-kastély udvarán felállított sátorban tartott előadást, dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő meghívására.

- Magyarország rendkívül fontos választás előtt áll. A jövő vasárnapi európai uniós voksolás különbözik a korábbi uniós választásoktól, hiszen Európa és Magyarország jövőjéről szól – mondta dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő a csütörtök délutáni lakossági fórumot megelőző sajtótájékoztatón. A képviselő szerint fontos elmondani a kampány hajrájában a választóknak, hogy milyen veszélyeket rejt magában az, ha a migráció támogatói kerekednek felül a választásokon. – Mi bízunk abban, hogy a választók érzik a szavazás súlyát és jól fognak dönteni, tekintettel arra, hogy ez nem egy pártszavazás, a tét az, hogy a bevándorlás-párti, vagy a bevándorlás ellenes erők – mint amilyen a Fidesz – kerekednek-e felül – fogalmazott Kovács Zoltán.

A választások tétjéről a téma hozzáértője, Georg Spöttle korábbi rendőr, terrorelhárító, ma biztonságpolitikai szakértőként foglalkoztatott szakember szólt a népes hallgatóságnak. A szakértő arról beszélt, hogy milyen változások mentek végbe korábbi hazájában, Németországban a migráció hatására. Szerinte egyértelmű összefüggés van a bevándorlás és a terrorizmus, valamint a bűnözés növekedése között. – Ha megnézzük a bűncselekmények számát, a legutóbbi statisztikák szerint több mint 790 ezer bűncselekményt követtek el Németországban, 2750 nőt erőszakoltak meg és 280 gyilkosság történt. Ilyen kimagasló bűnügyi statisztika véleményem szerint soha nem volt még a német kriminalisztika történetében – mondta Georg Spöttle hozzátéve, tapasztalható a félelem a német társadalomban.

Mint mondta, komoly problémát jelent az is, hogy a német kormány emberi jognak tekinti a migránsok családegyesítését, így körülbelül további 860 ezer ember érkezett Németországba a tavalyi évben, tehát a korábbi 2,1 millióhoz további egy millió migráns érkezett tavaly is. A szakértő szerint a jövő még ennél is sokkolóbb képet vetít előre, hiszen a gyermekszületési statisztikák alapján úgy látszik, hogy 15-20 éven belül a német nagyvárosok lakosságának a fele migráns hátterű lesz.

Georg Spöttle szerint a brüsszeli politikusok egy részét „kilóra megvette” Soros György. Szerinte „ezek az emberek” keresnek annyi pénzt, hogy nem számít nekik Európa jövője, ráadásul jórészt gyermektelenek és ezért sem gondolnak a jövőre. „Őket kell megállítani a szavazás demokratikus jogával” – hangsúlyozta a szakértő, aki szerint minden jogi, vagy technikai eszközt fel kell használni az illegális migráció megállítására.

Szerinte a baloldal hazudik, amikor azt állítja, hogy a migráció és a terrorizmus között nincs összefüggés. – Azokat a terroristákat, akik Párizsban robbantottak, vagy 90 szórakozó fiatalt mészároltak le, őket Salah Abdeslam, az egyik főkolompos, a Keleti Pályaudvar közelében egy szállodában vette fel. Vagy itt van Hassan F. is, akit 20 ember kivégzésében való részvétellel és 10 ember saját kezűleg való lefejezésével gyanúsítanak. Ő migránskártyával, menekültként érkezett Magyarországra és itt kapta el a TEK – hangsúlyozta a biztonságpolitikai szakértő.

Georg Spöttle szerint ahhoz, hogy ezt a folyamatot sikerüljön megállítani az kell, hogy a jövő vasárnapi voksoláson a választók a migráció ellenes erőket támogassák, hiszen Európa és Magyarország jövője a tét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.

2024. Április 24. 12:46, szerda | Helyi

Dr. Czumbil Norbert nyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi Díj regionális különdíját

A jelenleg Csornán praktizáló neurológus jótékonysági célra ajánlotta fel a díjjal járó pénzjutalmat, amelyből pápai szervezet is részesült.

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.