Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Június 19. 11:12, szerda | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Geológus: A globális felmelegedés hatására a szélsőséges időjárás válik uralkodóvá

Geológus: A globális felmelegedés hatására a szélsőséges időjárás válik uralkodóvá

A globális felmelegedés hatására a légköri folyamatok intenzívvé válnak, és általában a szélsőségek válnak uralkodóvá - mondta Juhász Árpád geológus szerda reggel az M1-en.

A geológus elmondta, a mind melegebb magyarországi időjárásra más logikus magyarázatot nem lehet találni, mint a globális felmelegedést.

Hozzátette, a hőségriadók száma az elmúlt években egyre gyarapodott, ami már trendszerű, másrészt viszont egyre egyenetlenebb a csapadék eloszlása is.

A múltban is voltak már olyan időszakok, amikor nagy meleg és szárazság volt az országban: az 1800-as évek második felében a Velencei-tó kiszáradt, és már azt tervezték, hogy felparcellázzák a medrét - hozott példát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.