Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2022. Augusztus 29. 09:06, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Gelencsér Róbert: Három aranyérem az Európa-bajnokságon

Gelencsér Róbert: Három aranyérem az Európa-bajnokságon

Az Oxfordban megrendezett Szervátültetettek és Művesekezeltek Európa-bajnokságon vett részt a pápai atléta, aki távolugrásban, 100, valamint 200 méteres futásban állhatott a dobogó legfelsőbb fokára.

Az idei viadal azért is különös jelentőségű, mert a világjárvány miatt 2020. márciusa óta a szervátültetettek valamennyi nemzetközi versenyét törölték, így hosszú idő után ez az első Európa-bajnokság. A viadalnak Oxford városa adott otthont.

Az első Európa-bajnokságot 2000-ben, Athénban rendezték, I. Pan-European Athletic Games néven, ám akkor még csupán vesebetegek mérhették össze tudásukat és teljesítményüket. Magyarországot már akkor igen erős csapat képviselte, hiszen akkor is, s azóta is szinte minden alkalommal az éremtáblázat élvonalában zártunk, sőt, rendszerint a dobogósok között végezünk a nemzetek összesített pontversenyében. A Szervátültetettek és Művesekezeltek Európai Sportszövetsége 2001-ben alakult budapesti székhellyel. A szövetség misszióijául tűzte ki, hogy a műtéten átesett sportolók is részesei legyenek nemzetközi versenyeknek.

A pápai Gelencsér Róbertnek 13 éves korában egy futóverseny után jelentkező torokgyulladás miatt vesemedence gyulladása lett. Pár hét kezelés után gyógyultként hazaengedték az orvosok, ám ettől kezdve lassan romló vesekárosodással kellett számolnia. A szerv funkciói gyengültek annyira, hogy 36 éves korára a vesepótló kezelésekre kellett járnia. Végül új szervet, s egyúttal új lehetőséget kapott, amellyel élni tudott a sportoló. - Sportolás közben érzem a szabadságot, az erőt. Utána pedig a békességet, kiegyensúlyozottságot, nyugalmat - vallotta korábban Gelencsér Róbert.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:28, szerda | Helyi

Jövő nemzedéke program - A fiatalok Pápán tartását célozza Grőber Attila második programcsomagja

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint ha nem lép ezen a területen a következő polgármester, akkor öt év múlva már csak 25 ezer pápairól beszélhetünk.

2024. Május 15. 13:23, szerda | Helyi

Jogsi nélkül, ittasan vezetett - Pápa és Gyarmat között fogták el

A járőrök 2024. május 11-én éjszaka, a 83-as számú főúton, Pápa és Gyarmat között állítottak meg egy autót, majd ellenőrizték a vezetőt.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

2024. május 13. és 19. között fokozott közúti ellenőrzési akciót tart a rendőrség.

2024. Május 14. 15:35, kedd | Helyi

Arcon ütötte és a haját tépte

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves helyi nőt.