Városlista
2024. július 20, szombat - Illés

Hírek

2012. Május 11. 07:01, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

Futóversenyt rendeznek a bécsi állatkertben

Futóversenyt rendeznek a bécsi állatkertben

Zsiráfok, pingvinek és orángutánok szurkolnak az első állatkerti futóverseny résztvevőinek, amelyet 2012. június 21-én rendeznek meg Bécsben. A bevételt jótékonysági célra fordítják.

Nem az eredmény, a részvétel a fontos – különösen igaz ez az 1. Bécsi Állatkerti Futóversenyre, amelyre profi és amatőr versenyzőket egyaránt várnak. A futókra hat kilométeres táv vár, amely az egzotikus állatok kifutói között kanyarogva mind az öt kontinensen végigvezeti a résztvevőket.

A rendezvény bevételét teljes egészében jótékonysági célra fordítják: az összeg felét a jegesmedvék kifutójának felújítására használják fel, míg a másik felét „A levegő gyermekei”, pulmonális hipertóniában szenvedő kis pánciensek kapják. „A futóversennyel ritka állatfajokat és betegségeket kötünk össze, hogy felhívjuk a figyelmet arra, milyen nagy szükségük van a támogatásra” – magyarázza Gerry Fischer a kezdeményezés elnöke.

Mivel a pulmonális hipertóniában szenvedő gyerekek vérében túl kevés az oxigén, a kicsik mindig fáradtak, gyakran betegek és magányosak. Nincs energiájuk játszani, szaladgálni és táncolni, ráadásul gyógyíthatatlanok. Értük futnak június 21-én hozzátartozók, barátok, orvosok és mindazok, akik segíteni szeretnének nekik.

Nevezni on-line a www.zoolauf.at oldalon lehet, a nevezési díj 35 euró. A résztvevők száma limitált. Az állatkerti futóverseny 19 órakor kezdődik és fergeteges After Run Partyval ér véget az ORANG.erie-ben - tudatta a Compress.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / www.zoolauf.at

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 19. 08:15, péntek | Külföld

Az Európai Parlament megválasztotta Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnökévé

Újraválasztotta az Európai Parlament plénuma csütörtökön Strasbourgban Ursula von der Leyent az Európai Bizottság elnöki tisztségébe.

2024. Július 19. 08:08, péntek | Külföld

Donald Trump az Egyesült Államok megosztottságának lezárását ígérte

Az Egyesült Államok politikai megosztottságának lezárását ígérte Donald Trump a Republikánus Párt elnökjelölő konvencióját lezáró beszédében csütörtökön Milwaukee-ban.

2024. Július 18. 07:55, csütörtök | Külföld

Donald Trump megfizettetné a védelmet Tajvannal

Tajvannak fizetnie kellene a védelemért, mert a sziget semmit sem nyújt az Egyesült Államoknak - jelentette ki Donald Trump amerikai elnökjelölt a Bloomberg Businessweek hetilapnak adott interjújában.

2024. Július 18. 07:48, csütörtök | Külföld

Az Európai Parlament továbbra is kiáll Ukrajna határozott támogatása mellett

A héten megalakult új Európai Parlament szerdai strasbourgi plenáris ülése elfogadta első hivatalos állásfoglalását, amelyben a testület képviselőinek többsége továbbra is Ukrajna határozott támogatását szorgalmazza.