Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2012. Május 11. 07:01, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress

Futóversenyt rendeznek a bécsi állatkertben

Futóversenyt rendeznek a bécsi állatkertben

Zsiráfok, pingvinek és orángutánok szurkolnak az első állatkerti futóverseny résztvevőinek, amelyet 2012. június 21-én rendeznek meg Bécsben. A bevételt jótékonysági célra fordítják.

Nem az eredmény, a részvétel a fontos – különösen igaz ez az 1. Bécsi Állatkerti Futóversenyre, amelyre profi és amatőr versenyzőket egyaránt várnak. A futókra hat kilométeres táv vár, amely az egzotikus állatok kifutói között kanyarogva mind az öt kontinensen végigvezeti a résztvevőket.

A rendezvény bevételét teljes egészében jótékonysági célra fordítják: az összeg felét a jegesmedvék kifutójának felújítására használják fel, míg a másik felét „A levegő gyermekei”, pulmonális hipertóniában szenvedő kis pánciensek kapják. „A futóversennyel ritka állatfajokat és betegségeket kötünk össze, hogy felhívjuk a figyelmet arra, milyen nagy szükségük van a támogatásra” – magyarázza Gerry Fischer a kezdeményezés elnöke.

Mivel a pulmonális hipertóniában szenvedő gyerekek vérében túl kevés az oxigén, a kicsik mindig fáradtak, gyakran betegek és magányosak. Nincs energiájuk játszani, szaladgálni és táncolni, ráadásul gyógyíthatatlanok. Értük futnak június 21-én hozzátartozók, barátok, orvosok és mindazok, akik segíteni szeretnének nekik.

Nevezni on-line a www.zoolauf.at oldalon lehet, a nevezési díj 35 euró. A résztvevők száma limitált. Az állatkerti futóverseny 19 órakor kezdődik és fergeteges After Run Partyval ér véget az ORANG.erie-ben - tudatta a Compress.

OrientPress Hírügynökség
Kép: OrientPress Hírügynökség / www.zoolauf.at

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 08:57, vasárnap | Külföld

Donald Trump győzött a Michiganben és Missouriban tartott elnökjelölő gyűléseken is

Donald Trump győzelmét hozták a Michigan és Missouri államban szombaton tartott elnökjelölő gyűlések, amivel a volt elnök tovább növelte előnyét Mikki Haley-vel szemben.

2024. Március 02. 06:00, szombat | Külföld

Ferenc pápa szerint a genderideológia a mai kor egyik legnagyobb veszélye

A mai kor egyik legnagyobb veszélye a genderideológia, amely megszünteti a különbségeket férfi és nő között - mondta Ferenc pápa a Vatikánban pénteken kezdődött nemzetközi antropológiai konferencia nyitóbeszédében.

2024. Február 29. 13:56, csütörtök | Külföld

Vlagyimir Putyin: a Nyugat külpolitikája nukleáris konfliktussal fenyeget

A Nyugat veszélyes külpolitikai lépései és a részéről elhangzó nyilatkozatok olyan konfliktussal fenyegetnek, amely nukleáris fegyverek bevetésével és a civilizáció elpusztításával járhat

2024. Február 28. 09:15, szerda | Külföld

Brit vezérkari főnök: a Nyugat nem áll a háború küszöbén Oroszországgal

Az elmúlt hetek rémületkeltő nyilatkozataival és szenzációhajhász szalagcímeivel ellentétben a Nyugat nem áll a háború küszöbén Oroszországgal - hangsúlyozta keddi beszédében a brit fegyveres erők vezérkari főnöke.