Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Július 04. 14:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), MTI

Futópálya megépítésére nyert el támogatást a pápai önkormányzat

Futópálya megépítésére nyert el támogatást a pápai önkormányzat

Tizenkét önkormányzat kap összesen 450 millió forint támogatást futópálya építéséhez - jelentette be Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos szerdán Budapesten.

Pápa városa 70 millió forint forrásért pályázatott, amely 50 százalékos támogatást jelent a Külső-Várkertben megépítendő futópálya megvalósításához.

Révész Máriusz elmondta: az idei országos futópálya-építési programra eredetileg 350 millió forintot tervezett a kormánybiztosság, de annyi jó pályázat érkezett, hogy 100 millió forinttal felemelték a keretet.

A kormánybiztos a Szabadidősport-eseményszervezők Országos Szövetsége (SZEOSZ) javaslatát elfogadva döntött; Baja, Esztergom, Fót, Gödöllő, Hajdúböszörmény, Kecskemét, Pápa, Szeged, Székesfehérvár, Szolnok, illetve két budapesti kerület, Óbuda és Kőbánya nyert el támogatást.

A futópályák rekortán borításúak, egyenként legalább egy kilométer hosszúak lesznek, és további feltétel volt az is, hogy főutakat nem keresztezhetnek.

Révész Máriusz közölte azt is, hogy volt még három olyan pályázat, amely mindenképpen érdemes a támogatásra. A 2020-as központi költségvetés elfogadása után ez a három, a kormánybiztos által meg nem nevezett önkormányzat is megkapja a támogatást a jövő évi keret terhére, ezeket a szerződéseket a jövő év elején kötik majd meg.

Címkék: Futópálya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.