Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Március 30. 11:07, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), VTV Pápa

Futással emlékeznek a Refi elhunyt igazgatóira

Futással emlékeznek a Refi elhunyt igazgatóira

A Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziumának tantestülete és diáksága április 21-én szombaton elmékfutással emlékezik meg az 1991-2016 között kiváló munkát végző és idő közben elhunyt igazgatóiról.

A sportesemény célja az emlékezés mellett az, hogy felhívják a figyelmet az egészség megőrzésének fontosságára, a futás és a mozgás örömére. A 7, 14 és 21 kilométeres, illetve a gyermekfutamokra április 5-ig lehet nevezni.

Kövy Zsolt, a gimnázium főigazgatója, dr. Korsós Bálint internátusi igazgató, dr. Kálmán Attila oktatási államtitkár, igazgató, valamint Kovács Péter igazgató emlékére szervezik meg a sporteseményt.

Szabó Ildikó főszervező a Pápa Városi Televíziónak elmondta, bár a futással az elhunyt igazgatókra emékeznek, az esemény az ifjúságnak szól. - Boldogan mondhatom, hogy 51 óvodás is jelentkezett a versenyre, az Édenkert Óvodából. Azt gondolom, hogy ez egy olyan közösségi dolog szülőnek, pedagógusnak, gyermeknek, ami emlékezetes marad és az is lehet, hogy a következő években ezekből a gyermekekből futók válnak. A gimnazistákat és az általános iskolásokat is várjuk - mondta a szervező hozzátéve, bízik abban, hogy április 21-én délelőtt a Fő téren egy nagyon szép futóversenyt fogunk látni.

Minden gyermek kap érmet, emléklapot és ha minden jól megy, akkor ajándékot is. Délután három órától indulnak a felnőtt futamok, 7, 14 és 21 kilométeres távokon, a leghosszabb futam Adásztevelre is elér, ahol egykor a református teológia működött.

Az esemény hivatalos facebook oldalán további információhoz lehet jutni a nevezéssel és a versennyel kapcsolatban. Online nevezés ITT lehetséges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 07:59, szombat | Helyi

Elfogadta a rendőrség beszámolóját a Képviselő-testület

Rausz István rendőr ezredes 2024. április 25-én számolt be a rendőrkapitányság 2023. évi tevékenységéről.

2024. Április 27. 07:37, szombat | Helyi

A Helyi Választási Bizottság szerint jogsértést követtek el ellenzéki jelöltek

Molnár Bálintot, Kovács Józsefet, Grőber Attilát, Vonnák Andreát, Vadász Krisztinát és Kerti Györgyit marasztalták el, miután Áldozó Tamás kifogást nyújtott be velük szemben.

2024. Április 26. 14:26, péntek | Helyi

Számszeríjjal fenyegetőzött Pápateszéren, elfogta a TEK

Mint arról korábban beszámoltunk, tegnap jelentős rendőri akció zajlott a Pápa környéki településen.