Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Szeptember 23. 10:02, szerda | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Fuss szívvel egy mosolyért - Átadták az összegyűjtött adományokat

Fuss szívvel egy mosolyért - Átadták az összegyűjtött adományokat

A Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola EGYMI alapítványa számára adták át az összegyűlt több százezer forint készpénzt és árverezésre alkalmas relikviákat.

A Döbröntén, második alkalommal megrendezett futóverseny ezúttal is jótékony célt is szolgált, tavaly a pápai kórház gyermekosztálya számára adományoztak fontos eszközöket a szervezők, idén pedig a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény alapítványa, a Sérült Gyermekek Egészséges Neveléséért Alapítvány számára nyújtották át az összegyűjtött adományokat.

Mihályfi Ákos, a futóverseny főszervezője elmondta, a verseny lebonyolításával kapcsolatban pozitív visszajelzéseket kaptak. Megtudtuk tőle, hogy 316.500 forint gyűlt össze az alapítvány számára, ezen felül a veszprémi kézilabdázó, Nagy László dedikált mezét, valamint André Iniesta pincészetének kiváló borait tudták az alapítvány rendelkezésére bocsátani, amelyekből további bevételre tehetnek szert. Mihályfi Ákostól megtudtuk, jövőre ugyancsak szeretnék megszervezni a versenyt, nagy multinacionális cégeket is meg kívánnak keresni annak érdekében, hogy jelentősebb mértékű adományt tudjanak adni a következő évben.

Erki Alexandra, az alapítvány kuratóriumának elnöke köszönetet mondott a szervezők és a résztvevők önzetlen adományáért. Mint mondta, a közel 20 évre visszatekintő alapítvány célja, hogy a Vajda Márta Iskola diákjainak életét könnyebbé, szebbé tegye. Hozzátette, az adomány a legjobbkor érkezett, mivel az alapítvány jótékonysági báljának megrendezésére az idén nem lesz lehetőség, a kapott összeg pedig részben pótolja a bálból várt bevételt. Az elnök bízik abban, hogy a kapott relikviákat is sikerül értékesíteni, szeretnének egy országos licitet indítani. A befolyt adományból a gyermekeknek kirándulásokat fognak szervezni, amik a sérült gyermekek számára különösen nagy élményt fognak jelenteni.

Áldozó Tamás polgármester, a verseny fővédnökeként és résztvevőjeként jelen volt az adományátadáson. A városvezető példaértékűnek nevezte a verseny megszervezését és azt, hogy jótékony célt is szolgál a sportrendezvény. - A Vajda Márta Iskola környékén lévő szervezetek támogatása az egyik legnemesebb ügy a városban, tekintettel arra, hogy az ide járó gyermekek családjainak van általában a legkisebb érdekérvényesítő képessége, minden féle szempontból ők a leginkább kiszolgáltatottabbak. Jó azt tudni, hogy visszatérően vannak olyan rendezvények, olyan közösségek, akik megtalálják a módját az ő támogatásuknak - tette hozzá Áldozó Tamás.

Az eseményen megjelent az N-Tours utazási iroda képviseletében Kovács Nikolett is, aki egy 50.000 forint értékű ajándékutalványt nyújtott át.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.