Városlista
2020. augusztus 12, szerda - Klára

Hírek

2020. Július 27. 14:45, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Furcsa hangokat hallanak éjszakánként a tókertiek

Furcsa hangokat hallanak éjszakánként a tókertiek

Tűzijátékhoz, vagy lövöldözéshez hasonló hangok törik meg a csendet a városrészben, melyek hol ismétlődnek, hol pedig hosszabb szünet után hallhatók újra.

Több olvasónk is jelezte, hogy a nyitott ablakokon keresztül korábban nem tapasztalt zajokat hallanak, elsősorban a Tókert városrészben, de bizonyos széljárás mellett a város más pontjain is hallhatók ezek a durranások.

Voltak, akik a Bázisrepülőtérre tippeltek, ezért megkerestük a létesítményt, hogy végeznek-e valamilyen gyakorlatokat éjszakánként, amelyek hasonló hanghatással járnak, de határozottan kijelentették, hogy nem tőlük jönnek ezek a zajok, máshol kell keresni azok forrását.

Megkerestük Bakos Lászlót, a térség önkormányzati képviselőjét, aki rögtön tudta, hogy mire gondolunk. Mint mondta, őt is több tókerti kereste már meg, de mivel maga is a városrész lakója, saját fülével is hallja a zajokat. Elmondta, hogy a durranásokat vadriasztók adják ki, amelyek több helyen vannak telepítve a Pápa és Nagygyimót közötti földeken.

A vadak ugyanis súlyos károkat okoznak a termésben, ami nemcsak a gazdáknak, de a vadásztársaságoknak is komoly problémát okoz, lévén, hogy a kárt nekik kell megtéríteni, ezért azt kérik a tulajdonosoktól, hogy tegyenek óvintézkedéseket. A védekezés egyik módja pedig a vadriasztó gázágyúk használata.

A gázágyú propán- vagy butángázzal működik, melynek köszönhetően igen hangos detonáció érhető el, és így a madarak, illetve a vadállatok elriasztásával megvédhető a termés.A gázágyú működése a propán-propánbutángáz és levegő megfelelő elegyének való időzített begyújtásával éri el a maximális hanghatást.

Az internetet böngészve más településeken élők problémáival is találkoztunk, akiket szintén zavarnak a durranások. Úgy tudjuk, hogy az ágyúk használatát sem helyi, sem pedig központi rendelet nem tiltja.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 12. 16:32, szerda | Helyi

Önkiszolgáló kasszánál próbált csalni az egyik pápai áruházban

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2020. Augusztus 12. 16:30, szerda | Helyi

Ittasan hajtott árokba Nyárádon

Ittasan az árokba hajtott kocsijával a férfi, a körzeti megbízott igazoltatta. A pápai rendőrök büntetőeljárást indítottak a sofőrrel szemben.

2020. Augusztus 11. 20:58, kedd | Helyi

Nem nőtt az igazolt fertőzöttek száma

A karanténban lévők száma viszont elérte a 171 főt.

2020. Augusztus 11. 06:54, kedd | Helyi

Egy kisgyermek tesztje lett pozitív - Bezárják a vajdai óvodát is!

Hétfőn késő este értesítették a szülőket, hogy az egyik kisgyermeknek lett pozitív a koronavírus tesztje, ezért keddtől bezárják a Vajda Péter Lakótelepi Óvodát.