Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Május 14. 07:00, szombat | Bulvár
Forrás: fotó:hirado.hu

Freddie ötödikként lép az Eurovíziós Dalfesztivál színpadára a döntőben

Freddie ötödikként lép az Eurovíziós Dalfesztivál színpadára a döntőben

Ötödikként lép színpadra az Eurovíziós Dalfesztivál szombat esti stockholmi döntőjében Freddie, aki Pioneer című dalával képviseli Magyarországot. Az előadó nagyon várja a döntőt.

"Akkor éneklünk, amikor mondják. Ötöst kaptunk, ötödikként lépünk színpadra" - fogalmazott Freddie, hozzátéve: nem foglalkozik semmivel, csak várja a döntőt. Az énekes elmondta: nem tudja még, hogy lesz-e változtatás a produkcióban, ez a svéd kollégákon múlik.

A keddi elődöntőből a Magyarországot képviselő Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) által előadott Pioneer című dal mellett bekerült a fináléba a horvát Nina Kraljic és a Lighthouse című dal, a holland Douwe Bob (Slow Down), az örmény Iveta Mukucsjan (LoveWave), a nagy esélyesek között emlegetett orosz Szergej Lazarev (You Are the Only One), a cseh Gabriela Gunciková (I Stand), a ciprusi Minus One (Alter Ego), az osztrák Zoe (Loin d'ici), az azeri Samra (Miracle), valamint a máltai Ira Losco (Walk on Water).

Döntőbe jutott csütörtökön a lett Justs a Heartbeat című dallal, a lengyel Michal Szpak (Color of Your Life), az izraeli Hovi Star (Made of Stars), a szerb Sanja Vucic Zaa (Goodbye - Shelter), az ausztrál Dami Im (Sound of Silence), a bolgár Poli Genova (If Love Was a Crime), a litván Donny Montell (I've Been Waiting for This Night), az ukrán Jamala (1944), a grúz Nika Kocsarov és a Young Georgian Lolitaz (Midnight Gold), valamint a belga Laura Tesoro (What's the Pressure).

A 26-es finálénak kiemeltként tagja az Egyesült Királyság (Joe & Jake - a dal címe: You're Not Alone), Franciaország (Amir - J'ai cherché), Olaszország (Francesca Michielin - No Degree of Separation), a házigazda, tavalyi győztes Svédország (Frans - If I Were Sorry), Spanyolország (Barei - Say Yay!) és Németország (Jamie-Lee - Ghost).

A döntőben a stockholmi Ericsson Globe arénában elsőként a Belgiumot képviselő Laura Tesoro lép fel. Ezután a cseh Gabriela Gunciková, a holland Douwe Bob, az azeri Samra, majd Freddie következik.

A döntőt 21 órától a Duna televízió élőben közvetíti, előtte az Elővízió című felvezető műsort láthatják a nézők. Szombat este a fővárosi Március 15. téren a látogatók kivetítőkön követhetik az Elővízió és az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjének adását. A KIOSK-ban A Dal 2016 fellépői adnak ingyenes koncertet: Petruska, Ív és Gáspár Laci.

Az Eurovíziós Dalfesztivált, amely az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által szervezett verseny, évről évre mintegy 200 millió ember nézi. Idén 42 ország képviselői vesznek részt Stockholmban; a verseny szabályai szerint mindig az előző évi győztes ország a rendező, tavaly Bécsben Mans Zelmerlöw svéd énekes nyert Heroes című dalával.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.