Városlista
2021. április 18, vasárnap - Andrea

Hírek

2012. Április 16. 14:21, hétfő | Sport
Forrás: Nemzeti Sport Online

Formula-1: a tévéstábok nagy része lemondott a bahreini útról

Formula-1: a tévéstábok nagy része lemondott a bahreini útról

Hiába biztosított a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) mindenkit, hogy biztonságosan le tudja bonyolítani a Bahreini Nagydíjat...

Több jelentős televíziós csatorna máris leszögezte, esze ágában sincs munkatársait elküldeni a forrongó arab országba.

A német Sky, a finn MTV3 és a japán Fuji Tv annak ellenére otthon marad, hogy az elmúlt években elképzelhetetlen volt, hogy egyetlen szabadedzést vagy tesztet is elszalasszanak. „A bahreini helyzet továbbra is áttekinthetetlen – fogalmazott a német Sky egyik szóvivője. – A tüntetések és a letartóztatások mindennaposak az országban. Munkatársaink biztonsága mindenekfelett áll, ezért senkit sem küldünk el Bahreinbe."

A Magyar Televízió részéről Szujó Zoltán riporter és egy operatőr elutazik Szahírba.

A szahíri paddock már csak azért is elég szellős lesz, mert sok médiamunkatárs mellett biztos, ami biztos alapon a versenyzők hozzátartozói, barátnői sem utaznak el a helyszínre. Egyes hírek szerint a Mercedes pilótáinak minden lépését több biztonsági őr kíséri majd, ami arra utal, maguk a versenyzők is tartanak a tüntetőktől.

A világ legnagyobb emberjogi szervezete, az Amnesty International mélységes csalódottságát fejezte ki az FIA döntésével kapcsolatban, szerinte ugyanis fikarcnyival sem jobb a helyzet Bahreinben, mint tavaly volt. A szövetség elnöke, Jean Todt nem hajlandó megszólalni a témával kapcsolatban.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 15. 16:56, csütörtök | Sport

Igyekezni fogunk, azt megígérem!

Régről ismert pályákon fog harcba szállni az idő és a sporttársak ellen Kronome Ákos, és hű navigátora a Boldogkő ralin.

2021. Április 15. 12:31, csütörtök | Sport

Megpróbálunk majd a maximumon menni!

Igazi legendás pályákon kilenc gyors vár a Juhász Csabira és régi-új navigátorára három különböző szakaszon, a Boldogkő ralin.

2021. Április 15. 11:06, csütörtök | Sport

Hasznos kilométereket gyűjtöttünk!

Kategóriájuk ötödik helyén ért célba a Sopia-NET Orfű Rally az Intercars Kupáért versenyen, az Ifj. Szőke András - Gyabronka Miklós Rally páros.

2021. Április 14. 15:01, szerda | Sport

Kovács Bálint dupla győzelmet aratott a Spanyol Superbike Bajnokság jerezi nyitófordulójában

A H-Moto Team élversenyzője kétszeres jerezi futamgyőztesként érkezett haza a Spanyol Superbike Bajnokság szezonnyitó versenyhétvégéjéről