Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. December 12. 10:31, hétfő | Belföld
Forrás: mti

Folytatódik az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi segítségnyújtása

Folytatódik az Ökumenikus Segélyszervezet ünnepi segítségnyújtása

A folytatódó pénzadománygyűjtés mellett a hétvégén megkezdődik az ételosztás az Ökumenikus Segélyszervezetnél, és lesznek gyerekkarácsonyi programok is

- mondta Gáncs Kristóf, a szervezet kommunikációs igazgatója az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

Mint elhangzott, egyre többen adakoznak az Ökumenikus Segélyszervezet Szeretet.éhség elnevezésű pénzadománygyűjtése keretében.

Gáncs Kristóf kiemelte: a gyűjtéshez a 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal, a Tescókban zajló gyűjtési akciók keretében, a Bazilikánál található Adományponton, valamint a www.segelyszervezet.hu-nis lehet csatlakozni.

Kovács Kokó István, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete arról beszélt, hogy a most felgyülemlett javakat nemcsak karácsonykor, hanem egész évben fel tudják használni. "Minden lehetőséget megragadunk, hogy megszólítsuk az embereket, és a karácsony közeledtével a legtöbben az átlagosnál jóval nyitottabbak az adományozásra, a társadalom egyre szolidárisabb".

A kommunikációs igazgató kitért arra, hogy az Ökumenikus Segélyszervezet országszerte működtet intézményeket, segíti a fedél nélkülieket, átmeneti otthonokat tart fenn családoknak, hátrányos helyzetű gyerekeknek.

Gáncs Kristóf szólt arról, hogy a hétvégén négytonnányi adományt vittek Erdélybe. Mennek Kárpátaljára, valamint a Vajdaságba is. Hozzátette: a korábbi pénzadományokból fel tudták újítani az egyik csepeli központjukat, ahol rászoruló gyerekekkel fognak foglalkozni, fejlesztették a gyulai hajléktalanszállót, Szolnokon fűtés-korszerűsítés történt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.