Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Április 23. 09:37, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Folyamatosan érkeznek a felajánlások az Egyesített Szociális Intézmény alapítványához

Folyamatosan érkeznek a felajánlások az Egyesített Szociális Intézmény alapítványához

A koronavírus járvány kapcsán számos szomorú esemény történik, de mint minden rosszban, ebben is van valami jó. Ez pedig az a társadalmi összefogás, amelynek itt Pápán is számos jelét tapasztaljuk.

Dr. Áldozó Tamás polgármester többször elmondta, hogy személyesen őt is sokan keresik meg azzal, hogy segítenének a kialakult helyzetben. A városvezető minden jó szándékú vállalkozásnak és magánszemélynek az Egyesített Szociális Intézmény mellett működő alapítványt javasolja, hiszen az ESZI-nél összepontosul a járvány elleni védekezés a városban.

Dr. Lőrincz Dániel kuratóriumi elnöktől megtudtuk, több évtizede működik már az alapítvány, amely az idősotthonokban és saját otthonaikban élők életkörülményeinek javítására fordítja a hozzá érkező felajánlásokat. A mostani járványhelyzetben megszaporodtak az adományok, a befolyt összeget védekezésre és megelőzésre fordítják. - A néhány ezer forintos felajánlástól az 500 ezer forintosig sok adomány érkezett az elmúlt hetekben, így milliós nagyságrendű az alapítvány jelenlegi pénze – mondta el a kuratóriumi elnök, köszönetet mondva minden jószándékú pápainak.

Szalainé Tihanyi Andrea, az ESZI igazgatója szintén köszönetet mondott az adományokért. Mint mondta, fel is tudják azokat használni, hiszen megszaporodtak a feladataik. Továbbra is ellátják az idősekkel kapcsolatos szociális feladatokat, egyrészt a bentlakásos otthonokban, illetve segítik az önkéntes karanténban élőket is, továbbá a családsegítő központ látókörében lévő, mindennapos segítségre szoruló családokat is.

Jelenleg 2,5 millió forint van az alapítvány számláján, de tartós élelmiszer felajánlásokat is kaptak, többek között a Schoco Bontól, a Fuky Csokitól és a Pápai Hústól, de olyan cégek is jelentkeztek, akik például fuvarozásban, vagy szakértelmükkel tudnak segíteni. - Ma egy néni borítékban küldött 2 ezer forintot, őt családsegítős kollégáink segítik a bevásárlásban és gyógyszerkiváltásban, hogy ne kelljen elhagynia otthonát, és ő mindenáron szerette volna ezzel a pénzzel az alapítványt támogatni. Felajánlását befizetjük az alapítvány számlájára és eljuttatjuk hozzá az erről szóló visszaigazolást - mondta el az igazgató hozzátéve, ha ez az egész végetér, szeretnék egy teadélutánon megköszönni valamennyi támogatójuk önzetlen segítségnyújtását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 14. 09:36, vasárnap | Helyi

Kikapott a rangadón a Perutz

A Balatonfűzfő elleni mérkőzésen a Perutz rosszul sáfárkodott a helyzeteivel, ezért nem tudott pontot sem szerezni.

2024. Április 13. 14:00, szombat | Helyi

Közletakarítás - Figyelemfelhívó akciót tartottak a Pápai Polgárok

Pápa 800 éves történelmének jelképei lehetnének a belvárosi közlék, mai állapotuk azonban sokkal inkább arról árulkodik, mennyire nem becsülik ezeket a kis utcácskákat sem a városlakók, sem pedig a városvezetés - vélik a civilek.

2024. Április 12. 17:09, péntek | Helyi

»Politikai kultúraváltásra van szükség Pápán« - Bemutatta csapatát Grőber Attila

A Közösen Pápáért Egyesület, az Élhető és Gyarapodó Városért Egyesület, illetve az ellenzéki pártok támogatásával induló jelöltek legfontosabb célkitűzése, hogy megváltoztassák a helyi politikai kultúrát.

2024. Április 12. 13:48, péntek | Helyi

A kínai üzletek számíthatnak NAV ellenőrzésre Pápán