Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2022. November 28. 10:36, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai Rk.

Folyamatos a nyomozás a kemeneshőgyészi csontsovány kutya ügyében

Folyamatos a nyomozás a kemeneshőgyészi csontsovány kutya ügyében

A pápai nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki a kutya egyik gazdáját.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, állatvédők találtak rá 2022. november 6-án az egyik kemeneshőgyészi ház udvarán egy csontsovány kutyára, akit a gazdái élelem és víz nélkül hagytak magára. Az alutáplált ebet egy zalaegerszegi állatvédő egyesület fogadta be, a rendőrség pedig állatkínzás bűntett gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

A nyomozás során a rendőrök meghallgatták az ebet megvizsgáló állatorvost, aki elmondta, hogy a házőrző olyan mértékben volt alultáplát, hogy már a saját testi szöveteit bontotta le a túlélés érdekében. A nyomozók 2022. november 24-én a kutya egyik gazdáját gyanúsítottként kihallgatták. A 24 éves kemeneshőgyészi férfi elismerte, hogy feleségével közösen két kutyát tartottak, amelyek közül a csontsovány nősténynek szeptember végén hét kiskutyája is született, de azok sorban eltűntek, hollétükről nincsen tudomása. A hím kutyájuk pedig elszökött tőlük és tudomása szerint jelenleg egy szergényi állatvédő egyesület gondozza az ebet. A férfi elismerte, hogy az állatokat feleségével együtt úgy hagyták magukra, hogy senkit nem bíztak meg a gondozásukkal, és élelmet és vizet sem hagytak nekik hátra.

A Pápai Rendőrkapitányság tovább folytatja a nyomozást az eset körülményeinek tisztázása érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 19:31, kedd | Helyi

Több diák torokkaparást, köhögést tapasztalt a Türr Gimnáziumban

A tegnapi napon a Türr István Gimnázium Csáky László utca felőli egyik tantermében többen torokkaparása, köhögésre panaszkodtak, és a tünetek ma délelőtt sem enyhültek.

2024. Április 23. 18:42, kedd | Helyi

Grőber Attila: A nyugdíjas egyesület vezetője hívta-e a nyugdíjasokat, a személyi számukat kérve?

A hírek szerint történtek ilyen hívások, Baán Éva korábban azt nyilatkozta, hogy az egyesület nevében telefonáltak. Az ellenzéki politikust azonban megkeresték azzal, hogy Baán Éva hívta fel őket az adategyeztetés miatt.

2024. Április 23. 12:09, kedd | Helyi

A nyugdíjas egyesület nevében telefonálnak Pápán, ne adja meg a személyes adatait

Több olvasónk is felhívta a figyelmünket arra, hogy a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesülete nevében telefonon kérik tőlük a személyes adataikat, köztük a személyi számukat.

2024. Április 22. 15:32, hétfő | Helyi

Megkezdték az idei kátyúzást Pápán

Számos úthiba van a városban, a mostani munkálatok során 500 négyzetméteren újul meg a burkolat.