Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. Augusztus 24. 07:45, szerda | Külföld
Forrás: Infopapa.hu, 24.hu

Földrengés Olaszországban - Halottak

Földrengés Olaszországban - Halottak

6,4-es erősségű földrengés volt Olaszországban szerda hajnalban Perugia térségében – közölte az amerikai földtani intézet (USGS).

A 3 óra 36 perckor bekövetkezett rengést rengeteg utórengés követte. A La Repubblica újság szerint Rómában néhány épület húsz másodpercen át rengett.

Az RT értesülései szerint eddig hatan haltak meg a rengésekben. Ketten, egy idős pár a Marche régióban található Arqata del Tronto kis hegyi településen vesztették életüket, Accumoliban pedig négy halálos áldozatot követelt a rengés. Egy család ragadt a romok alatt.

Az USGS korábbi rengésekből végzett számításai alapján a földrengésnek komoly kárai lehetnek. 2009-ben egy 6.3-as rengés rázta meg az Aquila-régiót, ezt szintén érezték Rómában is. Ekkor több mint háromszázan meghaltak.

A helyi idő szerint 3 óra 36 perckor bekövetkezett rengést, amelynek epicentruma a közép-olaszországi várostól 47 kilométerre délkeletre volt, Rómában is tisztán érezni lehetett.

A földrengést Rómától Nápolyig megérezték, a fővárosban is többen a házakból az utcákra menekültek, de olasz hírügynökségi jelentések szerint rengés a Rómától északra fekvő Rieti városát is érintette, és Marche tartományban is károk keletkeztek. Egy órával később, hajnali fél öt után nem sokkal egy újabb, 5,4-es rengés Norcia és Castellucci városát érintette.

Fotó: euronews

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Április 29. 17:26, hétfő | Külföld

Európai Autógyártók Szövetsége: sokkal több töltőpont szükséges az uniós klímacélok eléréshez

Az Európai Unióban évente a jelenleginél nyolcszor több elektromos járművek feltöltéséhez szükséges infrastruktúrát kell telepíteni 2030-ig az uniós klímasemlegességi célok eléréséhez

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Külföld

Romlott áprilisban a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban

Áprilisban a várt javulás helyett romlott a gazdasági hangulat az euróövezetben és az EU-ban az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Főigazgatósága, a DG ECFIN (Directorate General for Economic and Financial Affairs) hétfői jelentése

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -