Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Június 25. 09:59, hétfő | Helyi
Forrás: InfoPápa.hu (Sz.Zs.), blikk.hu

Földbotrány Pápa környékén

Földbotrány Pápa környékén

Győrffy Balázs fideszes parlamenti képviselő és nemesgörzsönyi polgármester látássérült édesapja, Győrffy Sándor Nagyacsádon egy 10 hektáros szántó haszonbérleti jogát nyerte el húsz évre - írja a Blikk.

Győrffy Balázsnak bár nincs szakirányú végzettsége, otthonosan mozog a mezőgazdaság világában. Első munkahelye a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalban volt Veszprémben, az Országgyűlésben a mezőgazdasági bizottság tagja, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) alelnöke. Családi vállalkozásban gazdálkodik, szántóföldi növénytermesztéssel és sertéstartással foglalkozik a képviselőség és a polgármesterség mellett. A vagyonnyilatkozat szerint közel húsz hektár föld van a nevén, főleg szántók. Ezzel szemben édesapja a Blikkhelybeli forrása szerintegészségi állapota miatt alkalmatlan a gazdálkodásra. – Egy nagyon régi vadászbaleset következtében súlyosan megsérült a látása, le is százalékolták.

A lap megkérdeztük a politikust, hogy mennyi köze volt édesapja sikeres pályázatában. – Köszönöm a megtisztelő érdeklődésüket, ez remek alkalom önök számára, hogy velem foglalkozzanak, de nem kívánok élni a lehetőséggel – mondta Győrffy Balázs, majd letette a telefont.

A Veszprém megyei kormányhivatal kabinetfőnöke, Takács Szabolcs felesége, Takácsné Légrádi Edina 31 hektárnyi szántót kapott 20 évre Farkasgyepűn, akinek ezért évente 13-14 ezer forintot kell fizetnie hektáronként.

Takácsné Légrádi Edina vidékfejlesztési menedzserként dolgozott a Pápa és Környéke Települési Önkormányzatok Területfejlesztési Társulásában, idetartozik Farkasgyepű is. Férje Bakonyjákó polgármestereként elnökségi tag volt. Győrffy Balázs jelenleg is tagja a vezető testületnek.

Korábbi eset Szedlák Attila fideszes képviselő gyógypedagógus nejének ügye, aki Balatonvilágoson 34 hektáros szántó bérleti jogát nyerte el. – Óvtam a feleségemet a pályázattól, mert megírhatják az újságok – mondta el akkor a politikus a Blikk kérdésére. Szedlák Bernadett a hét végén bejelentette: politikai támadásokra hivatkozva lemondott a balatoni birtokról.

A gyanús ügyekkel kapcsolatban Orbán Imre, a Jobbik Pápai Alapszervezetének elnöke tartott sajtótájékoztatót, melyen elmondta, a párt Veszprém megyei szervezetei létrehozták a Veszprém megyei Földvédő Bizottságot. - A bizottság kiemelt feladata a botrányos NFA pályázatok áttekintése, a korrupciógyanús földügyletek feltárása és nyilvánosságra hozatala.

Orbán Imre a fenti esetekkel kapcsolatban elmondta: úgy gondolom megengedhetetlen és büntetendő, ha egy politikus politikai tőkéjével és kapcsolatrendszerével visszaélve, családtagjait juttatja kedvező helyzetbe. Jelen esetben a befolyással való üzérkedés, a hivatali hatalommal való visszaélés és a korrupció alapos gyanúja merül fel - mondta az elnök.

Orbán Imre a Jobbik Veszprém megyei Földvédő Bizottsága nevében követeli, hogy hozzák nyilvánosságra az NFA pályázatokon nyertes és vesztes személyek pályázati anyagait, a pályázatokon résztvevők névsorát. - Követelem továbbá, hogy a politikailag támogatott nyertesek adják vissza a már elnyert földeket, hogy Szedlák Attila és Győrffy Balázs adja vissza országgyűlési mandátumát és hogy Takács Szabolcs mondjon le a megyei kormányhivatalnál betöltött kabinetvezetői állásáról.Kiesett az első tégla, kiverjük a többit is - zárta a tájékoztatót Orbán Imre.

Fotó: archív

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.