Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Április 20. 00:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu

Föld Napja - 2017

Föld Napja - 2017

A napot 175 országban tartják, Magyarországon 1990 óta. 2009-ben Evo Morales bolíviai elnök kezdeményezésére az ENSZ április 22-ét a „Földanya Nemzetközi Napjá”-vá nyilvánította.

Az idei világnap alkalmából, április 22-én, szombaton kora délelőtt a pápai Kossuth-szoborra kék színű - a reményt, a békét jelképező - szalagot kötött Kerecsényi Zoltán önkormányzati képviselő, majd kis emlékeztető-kártyácskát adott át járókelő polgártársainak.

A nap kapcsán a képviselő kiemelte: E napon fel kell hívnunk a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására. Sajnos, napjainkban a világ közepén a pénzisten áll, amelyet egy szűk kör imád, az a többség, amely nem, az kizsákmányolt, lealázott, szegény, éhező, beteg ember. A pénzistent imádók köre az elmúlt évtizedekben egyre jobban használta ki, zsákmányolta ki életet adó bolygónkat, kiirtott erdőket, beszennyezett, fogyaszthatatlanná tett egészséges édesvizeket, folyóvizeket és tavakat, no meg az oxigéndús tiszta levegőt. A világ számos helyén észlelhető, micsoda károk keletkeztek a természetben, láthatóak a beteg élőlények, állatok, egyre pusztuló fajok. És a bőrünkön érezhetők egyre a klímaváltozás jelei. Ezért „sóhajtozik és vajúdik” a mi szegény bolygónk. Nagyon az utolsó órákban vagyunk.
Ma is aktuális az, amit már pont egy esztendeje, ezen a napon elmondtam, hogy hozzunk létre egy "Fatestvér" parkot Pápán, minden pápai gyermek születésekor ültessünk egy fát, - erre remek helyszín lehetne például a Külső-Várkert, de szülővárosunk számos pontján is lehetne egyre több fát ültetni. Ez nem pártpolitika, hanem közös, közeljövőt építő ügy lehetne...

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 20:26, csütörtök | Helyi

Grőber Attila: Az Adatvédelmi Hatósághoz fordulnak az érintettek

A választópolgárok azonosításához használatos személyi számot és lakcím adatokat kért valaki az egyesület nevében az érintettektől, akik az adatvédelmi hatósághoz fordulnak - mondta el a politikus.

2024. Április 25. 18:20, csütörtök | Helyi

Fegyverrel fenyegette a mentősöket egy ember Pápateszéren, kivonult a TEK

Az eset ma délután történt, a települést egy időre le is zárták a hatóságok.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

Megnyílt a IV. Pápai Nemzetközi Történelmi Filmfesztivál

Negyedik alkalommal rendezik meg Pápán a seregszemlét, amely az első két évben nem működhetett szokványos módon a Covid járvány miatt, tavaly óta azonban számos művész személyesen vesz részt a találkozón.

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék