Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2022. Október 06. 08:25, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt), Pápai RK.

Fókuszban az állatvédelem

Fókuszban az állatvédelem

Általános és középiskolában szerveztek állatvédelmi foglalkozásokat a Pápai Rendőrkapitányság munkatársai.

A pápai rendőrök 2022. szeptember 20. és 2022. október 4. között „Barátaink az állatok” címmel hívták fel a diákok figyelmét a felelős állattartásra, a kedvtelésből tartott állatok tartásának alapvető szabályaira, valamint az állatok sérelmére elkövetett jogsértésekre. Az egyenruhások kiemelték, hogy a jószágokkal kíméletesen kell bánni, megfelelően kell őket táplálni, gondoskodni kell az egészségükről és az utódaikról is, biztosítani kell számukra a megfelelő elhelyezést, ki kell elégíteni a mozgásigényüket, valamint nem szabad fájdalmat és szenvedést okozni nekik. Kihangsúlyozták, hogy aki gerinces állatot indokolatlanul olyan módon bántalmaz, hogy az maradandó egészségkárosodást szenved vagy elpusztul, továbbá aki a gerinces állatát elűzi, elhagyja vagy kiteszi, állatkínzás vétségét követi el.

Az állatvédelmi előadássorozat záró rendezvényét 2022. október 4-én délután – az állatok világnapján – a helyi Türr István Gimnázium Kollégiumában tartotta a Pápai Rendőrkapitányság. A programba bekapcsolódott a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának természetvédelmi őre is, aki a vadon élő állatok védelmére hívta fel a figyelmet. Az állatvédelmi előadást követően a fiatalok betekintést nyerhettek a rendőrkapitányság két rendőrkutyájának munkájába, valamint a kutyák gazdáitól hasznos tanácsokat kaptak az ebek megfelelő tartásáról és táplálásáról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 15. 18:28, szerda | Helyi

Jövő nemzedéke program - A fiatalok Pápán tartását célozza Grőber Attila második programcsomagja

Az ellenzéki polgármesterjelölt szerint ha nem lép ezen a területen a következő polgármester, akkor öt év múlva már csak 25 ezer pápairól beszélhetünk.

2024. Május 15. 13:23, szerda | Helyi

Jogsi nélkül, ittasan vezetett - Pápa és Gyarmat között fogták el

A járőrök 2024. május 11-én éjszaka, a 83-as számú főúton, Pápa és Gyarmat között állítottak meg egy autót, majd ellenőrizték a vezetőt.

2024. Május 15. 08:00, szerda | Helyi

Fokozott ellenőrzést tart a rendőrség az utakon

2024. május 13. és 19. között fokozott közúti ellenőrzési akciót tart a rendőrség.

2024. Május 14. 15:35, kedd | Helyi

Arcon ütötte és a haját tépte

A Pápai Rendőrkapitányság munkatársai gyanúsítottként hallgattak ki egy 28 éves helyi nőt.