Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2012. Január 22. 09:51, vasárnap | Helyi
Forrás: Pápa-ma.hu

Fő tér: márciusban megkezdődhetnek a felszíni munkák

Fő tér: márciusban megkezdődhetnek a felszíni munkák

Sokakban felmerült a kérdés, vajon az enyhe időjárás ellenére miért nem folyik a munka a Fő téren? A válasz az, hogy zajlik!
Vörös László, a Boroszlán Zrt. vezérigazgatója a Pápa-ma-nak elmondta, jelenleg is dolgoznak a téren. - A régészeti feltárások befejezését követően a Korvin utca-Szent István út közötti szakaszon megkezdték a közművek kiépítését, nevezetesen a szennyvízcsatorna, a csapadékvíz-elvezető rendszer és a vízvezeték hálózat kiépítését, hasonló munkák folynak a Gróf úton, az egykori Platán szálló bejárata előtt is. Az enyhe tél kedvez a munkálatoknak, ennek köszönhetően a Gróf úton várhatóan két héten belül be is fejezik a munkát, márciusban pedig a megindulhatnak a Korvin utca és a Szent István út között a felszíni munkálatok is.

Vörös László szerint komoly szakmai áttervezést igényel a Nagytemplom előtti területen feltárt 1300-as évekből származú út. Itt a közműveket teljesen másképp kell majd elhelyezni a tervekhez képest. A régészeti feltárások miatt ásott gödrök betemetése is komoly szakértelmet igényel, mivel a tér kis mértékben sem süllyedhet meg. Ehhezmegfelelő hőmérsékletű időjárásra és optimális talajnedvességre van szükség a szakember tájékoztatása szerint.

Címkék: fő tér

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 16:42, szerda | Helyi

Megfenyegette, hogy megöli, börtönbe mehet a Pápa környéki férfi

Zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal a 33 éves férfival szemben, aki közösségi oldalon nyilvánossá vált sértő kijelentések miatt fenyegette meg a sértettet és annak élettársát az egyik Pápa környék

2024. Április 24. 13:21, szerda | Helyi

Baán Éva: Tiszta a lelkiismeretem!

A nyugdíjas egyesület elnöke szerint amennyiben Grőber Attila törvénysértést észlelt, akkor vagy jelentse fel, vagy kérjen tőle bocsánatot!

2024. Április 24. 12:51, szerda | Helyi

Steinbach Józsefet választották meg Balog Zoltán utódjának

Steinbach József a pápai székhelyű Dunántúli Református Egyházkerület püspöke.