Városlista
2021. március 2, kedd - Lujza

Hírek

2013. Június 06. 09:00, csütörtök | Helyi

Finisben a Fő tér rekonstrukciója

Finisben a Fő tér rekonstrukciója

A 23. Pápai Játékfesztivál keretein belül birtokba vehetjük városunk megújult Fő terét. Már látszik a vége, szombaton érkezik a korsós lány.

A tervek szerint szombaton felhelyezik talapzatára a Fő téri szökőkút szobrát – erről egyeztetett a művész a helyszínen a kivitelezővel - írja a papa-ma.hu. - A szobor fő alakja egy korsóból vizet öntő női figura, ami alatt egy nagyméretű tálca található és négy vízköpő a kút négy oldalán. Jelenleg a szobor cizellálása zajlik a műhelyben - idézi Párkányi Raab Péter szobrászművészt a portál.

Napról-napra látványosan növekszik a burkolt területek nagysága, egyre inkább elhiszik a pápaiak, valóban koncertek lesznek június 13 és 16 között a téren. A Fő tér próbáján többek között fellép a Magna Cum Laude, az Experidance, valamint a Quimby zenekar is. A legkisebbek nagy örömére megrendezik az 1. Pápai pedálos Moszkvics versenyt, de lesz tánc, zene, mindeféle finomság, egyszóval hatalmas lesz a Fő téri forgatag.

A tervek szerint egyébként a tér nemcsak külsőségeiben újul meg, hanem több új színvanas szolgáltatás közül lehet majd választani.A Fő tér rekonstrukciójának egyik leglátványosabb beruházása, - a város közvéleményét megosztó - műjégpálya készítése is hamarosan befejeződik. A hűtött jégpályát a nagytemplom előtt alakítják ki, s a pálya alá szerelt gépészeti eszközökkel 3-8 centiméter vastag jeget tudnak létrehozni megfelelő időjárás esetén. A tér megtervezése során fontos szempont volt, hogy a megújuló Fő tér élettel, emberekkel teli tér legyen. Ezért szerepelnek a tervekben kiülőteraszok a Fő utca és a Korvin utca közötti részen. A jégpálya is azért készül, hogy nyüzsgő központja legyen Pápának, mivel a legtöbb központi tér télen kiürül. Ezért, kedves pápaiak, csak rajtunk múlik, hogy valóban így lesz-e. Ünnepeljük hát meg méltóképpen a Fő tér próbáját!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Március 02. 10:21, kedd | Helyi

6 évre eltiltották az ebtartástól azt a Pápa környéki férfit, aki sörétes puskával a kutyájára lövöldözött

Ügyészi kereset eredményeként nem tarthat kutyát az állatkínzásért elítélt férfi.

2021. Március 01. 10:11, hétfő | Helyi

A zebrán ütötte el a gyalogost a 20 éves pápai férfi, eljárás indult ellene

A Pápai Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

2021. Március 01. 08:26, hétfő | Helyi

Győzelemmel kezdte a szezont a Perutz!

A mérkőzés hosszabbításában sikerült megszereznie a pápai csapatnak a győzelmet érő találatot.

2021. Február 28. 12:55, vasárnap | Helyi

Letesztelték a BMX-esek az új pápai skatepályát!

A létesítmény TÜV minősítéséhez volt szükség az úgynevezett begördülésre. A sportolók szerint kiváló lett az új pálya.