Városlista
2022. augusztus 10, szerda - Lörinc

Hírek

2017. Szeptember 29. 13:16, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Szalóky Zsolt)

Figyelem! Hétfőtől fizetős a Spar parkoló

Figyelem! Hétfőtől fizetős a Spar parkoló

Pénteken délelőtt felszereltén a jegyautomatát az áruház melletti parkolóban. A Spar azt szeretné elérni, hogy ne hagyják ott autóikat teljes napokra az emberek, éppen ezért egy óra hosszát mindenki ingyenesen várakozhat.

Mint ismeretes, a pápai képviselő-testület szeptember közepén meghozott döntése nyomán a magánkézben lévő parkoló kezelése, az áruház kérésére átkerül a városhoz. Áldozó Tamás polgármestertől megtudtuk, a terület parkolási rendjében tulajdonképpen nem történik változás, hiszen eddig is csak a Spar vásárlói használhatták volna csak a parkolót. Ezt a szabályt azonban sokan nem tartották be és teljes napokra itt hagyták autóikat, ellehetetlenítve az üzlet működését. - Nem elsősorban az áruház szempontjából fontos számunkra ez a kérdés, hanem azért, hogy a pápaiak ezzel a szolgáltatással tudjanak rendelkezni és biztonsággal tudjanak itt vásárolni - mondta el a városvezető hozzátéve, ezután is díjmentesen lesz használható a parkoló azok számára, akik egy órán belül elintézik a dolgukat, legyen az bevásárlás, vagy ügyintézés a városban. Aki hosszabb időre kívánja ott hagyni az autóját, annak az „A” kategóriába tartozó díjszabás szerint kell parkolójegyet váltania a jövőben. A cél tehát az, hogy legyen folyamatos mozgás a parkolóban és mindig lehessen üres helyet találni.


Ez a tábla már évek óta kint van

A polgármestertől megtudtuk, a közeljövőben bővülni fog a parkolási lehetőség a közelben, hiszen a jelenleg bajvívó térnek nevezett terület parkolóvá való átalakítására vonatkozóan már a tervező kiválasztása zajlik.

Bakó István, a Városgondnokság igazgatója elmondta, egy egyszerű gombkombináció megnyomásával nyomtatható az új automatánál az ingyenes, egy órás parkolójegy, mely küllemében nem fog különbözni a város több pontján váltható jegytől. A tarifa gomb kétszeri megnyomásával érhető el a Spar-jegy, mely ugyanakkor nem kötött vásárláshoz. Aki idő közben dönt úgy, hogy tovább kíván várakozni, mint egy óra, az vagy visszamegy a gépkocsijához és megvásárolja a hosszabb időre szóló parkolást, vagy telefonon, a mobilparkolás használatával tud hosszabbítani.

Az új rendszer október 2-án hétfőtől üzemel, a városban már megszokott időben.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 09. 09:23, kedd | Helyi

Pápai cégek irodáiba, vagy üzleteibe törtek be

A Pápai Járási Ügyészség indítványára két, főként lemezkazettákra szakosodott, betöréses lopásokkal gyanúsított férfi letartóztatását rendelte el a bíróság, harmadik társukat pedig bűnügyi felügyelet alá helyezte.

2022. Augusztus 09. 09:06, kedd | Helyi

Több, mint egy borkereskedés - Egyéves a Borháló pápai üzlete!

Augusztus 13-án ünnepli első születésnapján a Kossuth utcán található üzlet, melynek apropóján Balázs Istvánnal beszélgettünk az elmúlt esztendő tapasztalatairól.

2022. Augusztus 08. 06:28, hétfő | Helyi

A szomszédok mentették meg az idős férfi életét Kemenesszentpéteren

Egy, a faluban élő idős férfit kerti munka közben darázs csípett meg, allergiás reakció indult el, melynek következtében összeesett.

2022. Augusztus 05. 09:33, péntek | Helyi

Telerakott bevásárlókocsikkal sétált ki az üzletből a vádlott

Lopás vétsége miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki nem aprózta el a bolti tolvajlást, ám gyorsan lebukott.