Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. Május 19. 20:15, csütörtök | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.)

Figyelem! Az autó nem értéktároló

Figyelem! Az autó nem értéktároló

Közfelháborodás övezte a volt Kilián lakótelepen történt autófeltöréseket. A rendőrség nagy erőket bevetve napokon belül elkapta a tettest, ugyanakkor a lakosságot is nagyobb óvatosságra intik.

A gépkocsi nem értéktároló - hangsúlyozta ma délutáni sajtótájékoztatóján Császárné Elek Veronika rendőr alezredes. A kiemelt megelőzési főelőadó elmondta, sok esetben a hasonló bűnesetek megelőzhetőek lennének, ha a gépjárműtulajdonosok nagyobb körültekintéssel járnának el. - A most feltört gépjárművek között több olyan is volt, melyekben komoly érték volt tárolva. Aki közterületen kell, hogy parkoljon, mindig világos helyen hagyja éjszakára gépjárművét és győződjön meg arról, hogy bezárta-e az ajtókat, hogy felhúzta-e az ablakokat és hogy nem hagyott-e értéket az autóban - fogalmazott Császárné Elek Veronika, hozzátéve, az sem megoldás, ha nem látható helyen hagyunk értéket, hiszen a szóban forgó eset alkalmával is a tettes célirányosan átnézett mindent az utastérben. Az alezredes hangsúlyozta, a gépkocsi csomagtere sem alkalmas értékek tárolására.

Mehringer Richárd, a pápai bűnügyi osztály nyomozója a konkrét esetek kapcsán elmondta, a tettes első, áprilisi, a Vajdán elkövetett autófeltörése azt követően történt meg, hogy a járműtulajdonos jól látható helyen felejtette pénztárcáját, benne két darab bankkártyával és a hozzájuk tartozó PIN-kódokkal. A tettes ebből a járműből egy napszemüveget is eltulajdonított, melyet akkor is viselt, amikor 16 éves társával több százezer forintot vettek le a bankszámlákról. Mint ahogy az a második esetet (melynek során 7 autó üvegét is betörte a gyanusított) követően készített képeinket is látszik, a tettes semmilyen más értéket nem vitt el az autókból, csupán készpénzt és bankkártyát keresett. A kiliáni autófeltöréseket a 21 éves fiatalember egyedül követte el.

A nyomozótól megtudtuk, a gyanusított a zsákmányolt készpénzen túl több százezer forintos anyagi kárt is okozott. A 21 éves pápai fiatalember, aki részletes beismerő vallomást tett, több év szabadságvesztésre számíthat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 13:48, szerda | Helyi

Megvan a Játékfesztivál első fellépője!

Többszörös visszatérő zenekar lép fel pénteken.

2024. Április 17. 13:41, szerda | Helyi

Pápai Történetek - Krahulcsán János volt a vendég

Közösen Pápáért Egyesület által szervezett programsorozat első alkalmán a pápai erdészet nyugalmazott igazgatója volt a meghívott vendég, aki szenvedélyes túrázó, 70 évesen járta először végig az El Camino-t.

2024. Április 16. 16:18, kedd | Helyi

Az E.On segítségével biztonságosan építhet fészket a gólyapár a Közgáznál

A Pápán Hallottam csoportban kezdődött egy felhívással a történet, az áramszolgáltató gyorsan reagált.

2024. Április 16. 12:50, kedd | Helyi

Ismét Pápára jönnek a legjobb történelmi filmek a nagyvilágból!

Április 25-28 között ismét megrendezzük Pápán a Nemzetközi Történelmi Film Fesztivált, ez már a negyedik évad.