Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2016. Január 25. 09:08, hétfő | Helyi
Forrás: Infopapa.hu (Sz.Zs.), Pápai Rk.

Fiatalok rongáltak a városban

Fiatalok rongáltak a városban

Több gépkocsit és épületet rongált meg a megalapozott gyanú szerint egy fiatalkorúakból álló társaság Pápán.

A rendőrséget 2016. január 17-ére virradó éjszaka értesítette egy férfi arról, hogy pár perce megrongáltak egy utcán parkoló autót Pápán. A szolgálatban levő járőrök és nyomozók azonnal az elkövető keresésére indultak, majd hamarosan elfogtak egy 16 éves fiút, aki megpróbált előlük elmenekülni. A fiatalembert előállították a Pápai Rendőrkapitányságra, ahol beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy barátai előtt akart vakmerőnek tűnni, ezért rúgott bele az utcán álló autóba. A nyomozás során arra is fény derült, hogy a gyanúsított barátaival együtt már követett el hasonló jogsértéseket. A négyfős társaság tagjai – két 16 éves, egy 15 éves és egy 14 éves pápai fiú – 2015 októberében, novemberében és decemberében több ízben törték be autók ablakait, rúgtak le visszapillantó tükröket vagy éppen kővel dobáltak ki ablakokat Pápán, miközben a város utcáit rótták. Tették mindezt vakmerőségből, saját szórakozásukra. A Pápai Rendőrkapitányság vizsgálati osztálya rongálás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a négy fiatalkorú ellen.

A kép csak illusztráció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 14:18, szombat | Helyi

Megelevenedett a varázslóvilág a könyvtárban

A varázsvilág kedvelői ezúttal is szép számban látogattak el a Jókai Mór Városi Könyvtárba, ahol Harry Potter mágikus világa elevenedett meg, egy családi délelőtt erejéig.

2024. Május 11. 07:07, szombat | Helyi

Rózsaszínbe burkolózott a péntek esti égbolt

Elképesztő látványban volt része azoknak, akik feltekintettek az égre pénteken este.

2024. Május 11. 06:43, szombat | Helyi

A Harry Potter könyvek műfordítója járt Pápán

Tóth Tamás Boldizsár magyar műfordító és szinkrondramaturg volt a vendég a pénteken kezdődő Harry Potter napokon, a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

2024. Május 11. 06:24, szombat | Helyi

Unger Tamás: Van programunk

Az alpolgármestert többen kérdezték, hogy a politikai adok-kapok helyett miért nem inkább a terveikről beszélnek. Válaszul elmondta, a programjuk elérhető a város honlapján, bár elismeri, kissé időigényes lesz átbogarászni.