Városlista
2024. március 3, vasárnap - Kornélia

Hírek

2013. Október 19. 08:14, szombat | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Rendőrkapitányság

Fiatalkorúakat is kiszolgált a pápai drogdíler

Fiatalkorúakat is kiszolgált a pápai drogdíler

Előzetes letartóztatásban van jelenleg az a 27 éves pápai férfi, aki a gyanú szerint 2012. és 2013. években több alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagokat felnőtt, fiatalkorú és gyermekkorú személyeknek.

A Pápai Rendőrkapitányság járőrei 2013. október 15-én délelőtt fogták el F. Péter 27 éves pápai lakost. A nyomozás jelenleg rendelkezésre álló adatai szerint a férfi
Pápa belterületén különböző közterületeken, parkolókban, de egy szakképző iskola előtt is terjesztette az új pszichoaktív anyagnak minősülő szárított növényi
anyagmaradványt, amelynek grammját 2000 Ft-ért árulta.

Az eddig feltérképezett 13 vevő közül 9 fő még fiatalkorú volt. Gyanú merült fel arra is, hogy 2012. év elejétől legalább 100 alkalommal adott el kábító hatású
anyagot egy pápai fiúnak, akit még a 14. életévének betöltése előtt is kiszolgált. A nyomozók az eljárás során többek között nejlon zacskókba és alufóliába csomagoltzöld növényi anyagmaradványokat, cigarettákat és különböző mintájú tablettákat foglaltak le a látókörükbe került fogyasztóktól. A szerek egy részét az igazságügyiszakértő új pszichoaktív anyagként azonosította be.
Elfogásakor F. Péter ruházatából és járművéből, valamint a lakásában tartott házkutatás során több, mint fél kiló zöld színű növényi anyagmaradvány, közel 60 grammfehér por, továbbá 2 ismeretlen eredetű tabletta került elő. A kábítószergyanús anyagokat jelenleg szakértő vizsgálja.

A Veszprémi Járásbíróság a gyanúsítottat 2013. október 17-én előzetes letartóztatásba helyezte, vele szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamintkóros szenvedélykeltés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 09:06, vasárnap | Helyi

Perutz-győzelem a nyitányon!

A pápai csapat a Veszprém vármegyei labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában 3-2 arányban legyőzte Balatonalmádi csapatát.

2024. Március 02. 12:06, szombat | Helyi

Bezárja pápai üzletét a CCC!

A cipőket és kiegészítőket árusító üzletet bezárja a multinacionális vállalat.

2024. Március 01. 17:10, péntek | Helyi

Egy elveszettnek hitt élet találtatott meg!

Lovász István festőművésznek nyílt kiállítása a Pannonia Reformata múzeumban. Az Ujvári János Református Szeretetotthon lakójának életútja megindító.

2024. Március 01. 14:00, péntek | Helyi

Az új köztársasági elnök is egy kicsit pápai!

Sulyok Tamás néhány napja lett Magyarország köztársasági elnöke. Nagyapja annak a Sulyok Dezsőnek a testvére volt, aki korábbi pápai polgármester, országgyűlési képviselő volt.