Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2013. Október 19. 08:14, szombat | Helyi
Forrás: Veszprém Megyei Rendőrkapitányság

Fiatalkorúakat is kiszolgált a pápai drogdíler

Fiatalkorúakat is kiszolgált a pápai drogdíler

Előzetes letartóztatásban van jelenleg az a 27 éves pápai férfi, aki a gyanú szerint 2012. és 2013. években több alkalommal értékesített új pszichoaktív anyagokat felnőtt, fiatalkorú és gyermekkorú személyeknek.

A Pápai Rendőrkapitányság járőrei 2013. október 15-én délelőtt fogták el F. Péter 27 éves pápai lakost. A nyomozás jelenleg rendelkezésre álló adatai szerint a férfi
Pápa belterületén különböző közterületeken, parkolókban, de egy szakképző iskola előtt is terjesztette az új pszichoaktív anyagnak minősülő szárított növényi
anyagmaradványt, amelynek grammját 2000 Ft-ért árulta.

Az eddig feltérképezett 13 vevő közül 9 fő még fiatalkorú volt. Gyanú merült fel arra is, hogy 2012. év elejétől legalább 100 alkalommal adott el kábító hatású
anyagot egy pápai fiúnak, akit még a 14. életévének betöltése előtt is kiszolgált. A nyomozók az eljárás során többek között nejlon zacskókba és alufóliába csomagoltzöld növényi anyagmaradványokat, cigarettákat és különböző mintájú tablettákat foglaltak le a látókörükbe került fogyasztóktól. A szerek egy részét az igazságügyiszakértő új pszichoaktív anyagként azonosította be.
Elfogásakor F. Péter ruházatából és járművéből, valamint a lakásában tartott házkutatás során több, mint fél kiló zöld színű növényi anyagmaradvány, közel 60 grammfehér por, továbbá 2 ismeretlen eredetű tabletta került elő. A kábítószergyanús anyagokat jelenleg szakértő vizsgálja.

A Veszprémi Járásbíróság a gyanúsítottat 2013. október 17-én előzetes letartóztatásba helyezte, vele szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett, valamintkóros szenvedélykeltés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Pápai Rendőrkapitányság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 14:18, szombat | Helyi

Megelevenedett a varázslóvilág a könyvtárban

A varázsvilág kedvelői ezúttal is szép számban látogattak el a Jókai Mór Városi Könyvtárba, ahol Harry Potter mágikus világa elevenedett meg, egy családi délelőtt erejéig.

2024. Május 11. 07:07, szombat | Helyi

Rózsaszínbe burkolózott a péntek esti égbolt

Elképesztő látványban volt része azoknak, akik feltekintettek az égre pénteken este.

2024. Május 11. 06:43, szombat | Helyi

A Harry Potter könyvek műfordítója járt Pápán

Tóth Tamás Boldizsár magyar műfordító és szinkrondramaturg volt a vendég a pénteken kezdődő Harry Potter napokon, a Jókai Mór Városi Könyvtárban.

2024. Május 11. 06:24, szombat | Helyi

Unger Tamás: Van programunk

Az alpolgármestert többen kérdezték, hogy a politikai adok-kapok helyett miért nem inkább a terveikről beszélnek. Válaszul elmondta, a programjuk elérhető a város honlapján, bár elismeri, kissé időigényes lesz átbogarászni.