Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Március 23. 20:46, vasárnap | Sport
Forrás: MTI

Férfi kézilabda BL - Egy góllal kikapott Lengyelországban a Veszprém

Férfi kézilabda BL - Egy góllal kikapott Lengyelországban a Veszprém

A Veszprém egygólos vereséget szenvedett vasárnap a lengyel Wisla Plock vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, így biztató helyzetből várhatja a jövő szombati, hazai visszavágót.


Eredmény, BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Wisla Plock (lengyel)-MKB-MVM Veszprém 34-33 (16-16)
----------------------------------------------------
A magyar csapat góldobói: Sulic 9, Nagy L. 7, Ilic 7, Ugalde 5, Gulyás 3, Dzamali 1, Rodriguez 1

A csoportelsőként nyolcaddöntőbe került veszprémiek egyértelmű esélyesként várták a saját kvartettjében negyedikként zárt Plock elleni párharcot. Az első félidőben azonban gyorsan kiderült, hogy a lengyelek nem adják olcsón a bőrüket.
Ebben a szakaszban szinte végig fej fej mellett haladtak a csapatok. A magyarok különösen védekezésben tűntek bizonytalannak, volt olyan periódusa is a félidőnek, amikor háromgólos hátrányban voltak, végül azonban sikerült döntetlennel pihenőre vonulniuk.
A Plock a fordulás után is elképesztő tűzzel játszott, nagyon agresszíven védekezett, s ugyan sokszor került emberhátrányba, ám még ekkor is jól szűrte a pontatlan veszprémi támadásokat. Tulajdonképpen végig előnyben volt a lengyel együttes a második játékrészben, gyors indításokból és felállt fal ellen is rendre eredményes volt, s a magyar bajnok a hajrában azért küzdött, hogy minél kisebb legyen a különbség a visszavágóra.
A Veszprém nem játszott jól, különösen védekezésben volt nagyon gyenge, ám végül mindössze egy góllal kapott ki, ami hazai pályán egyértelműen ledolgozható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.