Városlista
2021. április 19, hétfő - Emma

Hírek

2019. Január 04. 08:57, péntek | Helyi
Forrás: Infopapa.hu - Pápa-ma.hu

Fenyőfa lerakóhely - Új módszer a kidobott karácsonyfák gyűjtésére

Fenyőfa lerakóhely - Új módszer a kidobott karácsonyfák gyűjtésére

Új módszerrel igyekszik költségtakarékosabbá és hatékonyabbá tenni a kiszolgált karácsonyfák összegyűjtését a Városgondnokság.

Az idei évben a Huszár lakótelepen próbálják ki, és ha a lakók partnerek lesznek az új rendszer bevezetésében, akkor jövőre már az összes lakótelepen így gyűjtik össze a fenyőket - mondta el Bakó István, a Városgondnokság igazgatója.
-A karácsonyfák összegyűjtése, telephelyre szállítása, darálása folyamatosan történik, egy nagy pótkocsival felszerelt kistraktor járja a várost és ahol karácsonyfát lát, azt összegyűjti. Ez a több héten át történő járkálás a városban meglehetősen időigényes és nem üzemanyag-takarékos.

Ezért találták ki a lakótelepekre az új módszert, melyet kísérleti jelleggel már most kipróbálnak a Huszáron.
-Kijelöltünk egy gyűjtőpontot a víztározó melletti területen, és azt kérjük, hogy a lakótelepen élők ide hordják a kidobott fenyőket. Ez nekünk nagy segítség lenne.
Ha az idei évben beválik a módszer a Huszár lakótelepen, akkor a következő évben a többi lakótelepen is kijelölnek 1-2 gyűjtőpontot, ahonnan naponta takarékosan és hatékonyan elszállíthatják a kiszolgált karácsonyfákat. Bakó István úgy fogalmazott, bízik a lakók együttműködésében.

A Városgondnokság a Fő téri ünnepi rendezvényhelyszín bontását is megkezdte, reggel a villamos vezetékeket szerelték le, aztán a faházak szétbontásával folytatódott a munka, amit holnap be is fejeznek. A színpad még marad néhány napig, mert a fedés emelőszerkezetének bevizsgálása, minősítése esedékessé vált, így a szakhatóság embereinek megérkezéséig nem szedik szét, hanem majd csak az ellenőrzés után szállítják el. A város karácsonyfáját vízkereszt napja után, a jövő héten szedik le és szállítják el, ugyanígy a díszkivilágítás leszerelése és gondos eltárolása is a jövő héten történik majd meg.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 08:02, hétfő | Helyi

Halálos baleset miatt teljes az útzár a 83-ason!

Személygépkocsi és autóbusz ütközött frontálisan Győrszemerénél.

2021. Április 16. 08:38, péntek | Helyi

Mi köze a Rambo című filmhez Pápa városának?

A minap közzétett Pápa Kvízünk kapcsán döbbentünk rá arra, hogy sok pápai sem tudja, hogy városunk híres szülöttei között van az a László András (Andrew Laszlo) is, aki neves operatőrként tette le a névjegyét Hollywoodban.

2021. Április 15. 14:51, csütörtök | Helyi

Mennyire ismeri Pápa városát?

Töltse ki az alábbi, tíz kérdésből álló kvízünket!

2021. Április 14. 16:17, szerda | Helyi

Orbán Viktor: Várhatóan jövő héten nyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai

Jövő héten nyithatnak a teraszok, ha megvan a három és félmillió beoltott – jelentette be szerdán a közösségi oldalán Orbán Viktor a kormányülést követően.