Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2021. Január 14. 09:34, csütörtök | Belföld
Forrás: Veszprém Megyei Főügyészség

Fenyegetéssel szerzett érvényt követeléseinek a vádlott

Fenyegetéssel szerzett érvényt követeléseinek a vádlott

Csoportosan elkövetett önbíráskodás bűntettével és más bűncselekményekkel vádolja a Veszprémi Járási Ügyészség azt a 40 éves férfit és három orosz állampolgárságú társát, akik 2019 márciusában a férfi egyik alkalmazottját fenyegetésekkel vették rá személygépkocsijának tartozás fejében történő átadására.

A vádirat szerint a balatonfüredi szórakozóhelyet működtető vádlott 2019. március 22-én a három orosz állampolgárságú társával együtt vonta felelősségre a bár pultosát amiatt, hogy a bevételből lopott, illetve a vádlott tiltása ellenére a bárban dolgozó tácoslánnyal kapcsolatot létesített. A férfit poligráfos vizsgálatnak vetették alá, és így „meggyőződve” a pénz eltulajdonításáról, a vádlott 3 millió forintot követelt tőle. Annak érdekében, hogy a lopást elismerje, az egyik orosz elkövető közölte a sértettel, hogy főnöke helyében ő a „kezét-lábát törné” a sértettnek. Ezután a vádlottak tartozáselismerő nyilatkozatot írattak alá a férfival, majd miután kiderült, hogy nincs készpénze, fedezetként a gépkocsiját követelték. A férfi végül gyalogosan, a tartozása fejében hátrahagyott autója nélkül távozott a bárból.

A szórakozóhely tulajdonosa korábban más sértettekkel szemben is alkalmazott hasonló módszereket. Így egy lekötelezettjeként kezelt autószerelő ismerősét 2018. május-júniusában orosz verőemberekkel, a műhely és a gépjárműpark felgyújtásával fenyegetve próbált rábírni egy alkatrészcserére úgy, hogy a korábbi javítási, szervizelési munkákat is csak az újabb javítást követően, utólag akarta megfizetni. A sértett ezt a munkát azonban már nem volt hajlandó elvégezni. A vádlott ezen túl 2018 novemberében, miután egy alkalmazottjával közölte, hogy „ki van rúgva”, mert a sértett rendőrségi ügye veszélyezteti a társadalmi megítélését és a bárra is felhívja a hatóságok figyelmét, azzal fenyegette meg a férfit, hogy vagy haladéktalanul megfizeti az albérleti díjból fennálló tartozását, vagy márkás karóráját a kezét levágva szerzi meg. A sértett pár nap múlva a pénzt kifizette. A vádlottnak e két másik cselekménye miatt kényszerítés bűntettének kísérletéért és önbíráskodás bűntettéért is kell felelnie a bíróság előtt.

Az ügyészség vádiratában valamennyi vádlottal szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy annak végrehajtását a Veszprémi Járásbíróság két orosz állampolgár vádlottal szemben függessze fel, illetve mindhárom orosz állampolgárságú vádlottat utasítsa ki Magyarország területéről.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 21. 10:05, csütörtök | Belföld

Játékfegyverrel rabolt ki fiúkat egy nő

Vádat emelt és végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott az ügyészség egy nő ellen, aki a vádhatóság szerint játékfegyverrel rabolt ki két fiatalt tavaly szeptemberben Marcaliban - tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség csü

2021. Január 21. 09:07, csütörtök | Belföld

Veszélyes anyagok kerültek a levegőbe egy jászberényi tűz miatt

Tűz keletkezett a Jász Plasztik Kft. nagy méretű üzemcsarnokában Jászberényben, a Necső telepen szerda éjjel.

2021. Január 21. 08:32, csütörtök | Belföld

Halálos tömegszerencsétlenség történt Gödöllőnél

Autóbusszal karambolozott Gödöllőnél, a 3-as úton egy személyautó csütörtök hajnalban. A kocsi vezetője meghalt, a balesetben tizenheten megsérültek - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2021. Január 21. 06:00, csütörtök | Belföld

Katalizátorokra szakosodott tolvajok ellen emeltek vádat Nógrádban

A Pásztói Járási Ügyészség vádat emelt egy harmincéves Heves megyei férfi és két társa ellen, akik országszerte parkoló gépkocsik katalizátorait vágták le és lopták el - közölte a Nógrád megyei főügyész szerdán.